Home » Știință » O nouă descoperire demonstrează că faţa umană are ”aceleaşi trăsături precum posteriorul primatelor”

O nouă descoperire demonstrează că faţa umană are ”aceleaşi trăsături precum posteriorul primatelor”

Publicat: 13.12.2016
Experţii au studiat comportamentul cimpanzeilor şi au ajuns la o concluzie, animalele îşi indentifica perechea cu ajutorul posteriorului, asemănător modului în care oamenii se recunosc după faţă.

Cercetătorii de la Universitatea Leiden din Olanda şi din cadrul Universităţii Kyoto din Japonia afirmă că faţa umană are ,, aceleaşi trăsături precum posteriorul primatelor”. 

Echipa sugerează că atât faţa omului, cât şi posteriorul cimpanzeilor au evoluat pentru ca oamenii şi animalele să se recunoască între ele, trăsăturile fiind aranjate minimal pentru o identificare rapidă. 

În cadrul cercetării, au fost analizaţi cinci cimpanzei cărora le-au fost arătate imagini cu feţe, şezuturi şi picioare, imaginea fiind redată normal şi cu susul în jos. Apoi imaginile au fost înlocuite, iar cimpanzeii au avut de ales imaginile care se potriveau. 

În cadrul testului, şezuturile orientate corect au fost identificate mult mai rapid decât feţele, picioarele sau şezuturile răsturnate. Experţii consideră că oamenii au evoluat în timp, începând să se identifice după faţă şi nu după posterior. 

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase