Home » Știință » NASA va lansa două misiuni spaţiale spre nişte asteroizi despre care se crede că poartă indicii cu privire la începuturile Sistemului Solar. „Este o oportunitate unică.”

NASA va lansa două misiuni spaţiale spre nişte asteroizi despre care se crede că poartă indicii cu privire la începuturile Sistemului Solar. „Este o oportunitate unică.”

Publicat: 09.01.2017
NASA va lansa două misiuni spaţiale spre nişte asteroizi despre care se crede că poartă indicii cu privire la începuturile Sistemului Solar. „Este o oportunitate unică.”
NASA va efectua două misiuni spaţiale pe asteroizi pentru a aduna informaţii despre primele zile ale Sistemului Solar.

Misiunile fără pilot Lucy şi Psyche vor fi lansate în 2021, respectiv 2023. Amândouă vor călători spre asteroizi: Lucy spre un grup de asteroizi de lângă Jupiter, cunoscut sub numele de asteroizii Trojan, iar Psyche spre un asteroid neexplorad şi neobişnuit de mare din metal din centura de asteroizi.

Se crede că asteroizii de lângă Jupiter sunt rămăşiţe ale unei perioade timpurii din istoria sistemului nostru solar.

Harold F. Levison, de la Southwest Research Institute în Boulder, Colorado, a dezvăluit că „aceasta este o oportunitate unică. Pentru că troienii sunt rămăşiţe al unui material primordial care au format planetele externe, deţin indicii cruciale în descifrarea istoriei Sistemului Solar. Lucy, precum fosila umană după care a fost numită, va revoluţiona înţelegerea cu privire la originea noastră.”

Misiunea Psyche va călători spre asteroidul 16 Psyche, care este alcătuit în mare parte din fier şi nichel, spre deosebire de mulţi asteroizi, care tind să fie stâncoşi sau din gheaţă.

Aceste metale se găsesc din abundenţă în miezul Pământului, făcând ca cercetătorii să creadă că asteroidul a fost miezul unei planete precum Terra.

Lindy Elkins-Tanton de la Arizona State University spune că „16 Psyche este singurul obiect de acest gen cunoscutdin Sistemul Solar şi aceasta e singura cale prin care oamenii vor vizita un miez.”

Sursa: Yahoo!

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA a a făcut publice noi imagini de pe suprafaţa planetei Marte. În acestea este surpins şi locul în care s-a prăbuşit sonda de aterizare Schiaparelli a ESA – Galerie Foto

Anunţul NASA despre descoperirea celei de-a 13-a zodii. ”Am realizat calcule”

NASA a anunţat următoarea misiune pe Marte

Pământul, atunci şi acum. Schimbări dramatice ale planetei, dezvăluite prin imagini incredibile de la NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase