Home » Stiinta » Tensiunea arterială a mamelor înainte de concepţie poate influenţa sexul copilului

Tensiunea arterială a mamelor înainte de concepţie poate influenţa sexul copilului

Oana Bujor 01.17.2017
Tensiunea arterială a mamelor înainte de concepţie poate influenţa sexul copilului
Tensiunea arteriară a femeilor înainte de a deveni gravide poate influenţa sexul copilului.

Cercetătorii au descoperit că femeile cu tensiune arterială scăzută tind să aibă fete, în timp ce femeile cu tensiune arterială ridicată tind să aibă băieţi. Încă nu este clar dacă o femeie poate influenţa sexul copilului prin creşterea sau scăderea tensiunii arteriare, notează Independent.  

Problema este controversată din cauza existenţei practicii avortului feţilor în funcţie de gen, nou născuţii de gen feminin sunt avortaţi sau omorâţi după naştere în anumite societăţi dominate de bărbaţi. 

Unul dintre cercetători, Dr. Ravi Retnakaran, endocrinolog din cadrul Spitalului Mount Sinai, Toronto, afirmă că cercetarea sugerează faptul că ,,tensiunea arterială a femeilor înainte de sarcină este considerată un semn al sexului copilului”.

Cercetătorii au studiat un grup de femei din Liuyang, China, care plănuiau să rămână gravide. Tensiunea arterială a fost testată înainte şi după concepţie, precum şi vârsta, dacă fumau sau nu, greutatea şi colesterolul. 

Cercetătorii afirmă că cele  1.411 de femei au dat naştere la 739 de băieţi şi 672 de fete.  Cele care au avut un copil de sex feminin au avut tensiunea arterială sistolică de 103.3 mmHg înainte de a rămâne gravide, în timp ce mamele de băieţi au avut o tensiune de 106 mmHg, cu 2,6%  mai mare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: