Home » Știință » Oamenii îşi reamintesc limba maternă chiar dacă nu au vorbit-o niciodată

Oamenii îşi reamintesc limba maternă chiar dacă nu au vorbit-o niciodată

Oamenii îşi reamintesc limba maternă chiar dacă nu au vorbit-o niciodată
Publicat: 24.01.2017
Abilitatea copiilor de a învăţa o limbă pe care o aud este incredibilă. Din primele luni ale vieţii, copiii încep să înveţe cum să pronunţe cuvintele şi nu uită această abilitate pe tot parcursul vieţii, conform cercetătorilor.

Un nou studiu dovedeşte faptul că un copil care se mută în altă ţară la o vârstă fragedă îşi va reaminti pe tot parcursul vieţii anumite cuvinte, notează Daily Mail.

Medicul Jiyou Choi şi colegii săi de la Universitatea Hanyang din Seul au testat adulţii născuţi în Olanda şi adoptaţi de familii din Coreea de Sud. Cercetătorii au oferit adulţilor o serie de consoane pe care să le pronunţe, diferite faţă de cele vorbite în Olanda. Experţii au comparat abilitatea oamenilor de a pronunţa consoanele cu un grup de oameni care nu au fost învăţaţi limba coreeană în timpul copilăriei

Ambele grupuri au avut aceleaşi rezultate înainte de a fi pregătiţi, însă, după o pregătire minimă, adulţii adoptaţi au întrecut aşteptările în comparaţie cu grupul de control. 

Studiul este primul care dovedeşte faptul că oamenii care au fost adoptaţi în copilărie şi nu-şi învaţă limba maternă pe parcursul vieţii rămân cu anumite cunoştinţe despre limba ţării în care sau născut. 

,,Copiii adoptaţi la vârste fragede într-o comunitate care vorbeşte o altă limbă în mod normal îşi uită limba maternă, dar reţin anumite trăsături lingvistice care îi pot ajuta să înveţe mult mai uşor la maturitate limba ţării în care s-au născut,” afirmă unul dintre autorii studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase