Prima pagină Stiinta

Oamenii depresivi au mai multe şanse să moară din cauza cancerului

Oana Bujor 01.27.2017 | ● Vizualizări: 905
Sursa 123rf     + zoom
Galerie foto (1)

Persoanele depresive au un risc mai crescut de a muri de cancer, conform unui nou studiu.

Cercetătorii au analizat informaţii despre 160.000 de persoane din Marea Britanie dintre care 4.353 de persoane care au murit din cauza cancerului într-o perioadă de aproximativ 14 ani.  Experţii au descoperit că cei expuşi stresului psihologic au şanse cu 32% mai crescute să moară de cancer, notează Independent.

Însă aceştia nu au descoperit nicio corelaţie între stresul psihologic şi apariţia cancerului. De fapt, formele de cancer nediagnosticate pot provoca schimbări în corpul persoanei afectate care le fac pe acestea să fie apatice chiar dacă nu sunt conştienţi de boala pe care o au.

Unul dintre cercetători, Dr. David Batty, din cadrul Universităţii din Londra, afirmă: ,,Rezultate dovedesc că, în comparaţie cu persoanele aflate în grupul de control, persoanele depresive au şanse mai crescute să moară din cauza cancerului de prostată, intestinal, pancreatic, esofagian sau de leucemie.''

,,Descoperirile noastre contribuie la dovezile privind faptul că sănătatea mintală poate prezice anumite boli fizice, dar sunt necesare mai multe studii ,'' adaugă el. 

În lucrare este afirmat faptul că tumorile nediagnosticate au un impact asupra dispoziţiei. 

Conform lucrării, ,,unul dintre mecanismele biologice, depresia, are un impact asupra sistemului imunitar şi sunt cunoscute pentru provocarea stimulilor inflamatorii. Dereglările imunitare pot compromite capacitatea reparatorie a celulelor''.

Vă recomandăn să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Tag-uri: cancer | depresie | cauza | viata | risc