Home » D:News » Generaţia tinerilor care suferă de depresie şi anxietate în perioada Sărbătorilor

Generaţia tinerilor care suferă de depresie şi anxietate în perioada Sărbătorilor

Generaţia tinerilor care suferă de depresie şi anxietate în perioada Sărbătorilor
Publicat: 04.01.2017
Sentimentul de singurătate manifestat în perioada Sărbătorilor este, cel mai adesea, asociat persoanelor în vârstă. Totuşi, una dintre cele mai recente cercetări arată că cei din generaţia millennials se confruntă nu doar cu izolarea, dar şi cu stresul şi anxietatea în perioada care ar trebui să fie cea mai frumoasă din an.

Una din 10 persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani care a participat la sondajul realizat de organizaţia britanică Mind a declarat că nu are pe nimeni cu care să petreacă Crăciunul, comparativ cu raportul de una la 20 de persoane în cazul generaţiei în vârstă, potrivit The Independent. 

„În fiecare an, ne confruntăm cu o presiune în plus pentru că ne gândim că trebuie să fim fericiţi, să avem pe cineva care ne iubeşte în jurul nostru. Din acest motiv, pentru mine, Crăciunul aceasta este unul dintre cele mai triste. În media este construită ţşi promovată imaginea familiei perfecte de Crăciun. Eu nu am acest lucru şi toate reclamele mă fac să mă simt groaznic. Depresia şi anxietatea se accentuează în cazul meu în luna Decembrie”, a mărturisit un tânăr de 24 de ani care a participat la studiul celor de la institutul Mind. 

Povara lipsei banilor, cauzată, în mare parte, de locurile de muncă prost plătite şi de nesiguranţa zilei de mâine, îi afectează pe cei din generaţia millenials într-o proporţie mult mai mare decât pe cei în vârstă. Dacă în cazul tinerilor procentul este de 50%, în cazul vârstnicilor lipsa banilor afectează doar o cincime dintre ei. 

Aceste stări depresive şi anxioase se accentuează atunci când persoanele încep să consume şi alcool. De asemenea, stresul zilnic şi un program mult prea încărcat pot cauza agravarea acestor afecţiuni. Seara de Crăciun este un moment de relaxare şi de încărcare a bateriilor pentru noul an. Astfel, dacă tinerii trăiesc sub presiunea ideii unui Crăciun „perfect” şi nu au nici pe departe norocul să trăiască aşa ceva, ajung să facă lucruri nebuneşti, atât de nebuneşti încât, nu de puţine ori, se ajunge la tentative de suicid. S

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase