Home » Știință » Un fenomen despre care experţii nu au răspuns: de ce unele cadavre au temperaturi ridicate?

Un fenomen despre care experţii nu au răspuns: de ce unele cadavre au temperaturi ridicate?

Publicat: 20.03.2017
Într-o dimineaţă, într-un spital din Cehia, un bărbat de 69 de ani a murit de la un atac de cord. O oră mai târziu, asistentele au observat că temperatura corpului era neobişnuit de mare. La o oră şi jumătate de la deces, aceasta era de 40 de grade Celsius, în condiţiile în care temperatura camerei era de 20 de grade.

De teamă că temperatura va creşte mai mult, asistentele şi doctorul s-au grăbit să răcească trupul neînsufleţit cu ajutorul pungilor cu gheaţă.

Cazul a fost publicat în revista de specialitate American Journal of Forensic Medicine and Pathology şi, contrar aşteptărilor, nu are de-a face cu combustia spontană, notează Popular Science.

De fapt, cazul a ridicat mai multe întrebări. În primul rând, este anormal ca un corp să se încălzească în lipsa activităţii celulare. Răcirea rezultată acestei lipse de activitate la nivel celular poate fi măsurabilă pentru detectivi, fiind unul dintre factorii prin care se poate preciza ora decesului. Acest fenomen are potenţialul de a anula una dintre cele mai utilizate metode care stabilesc ora decesului, de aceea criminaliştii din Statele Unite folosesc mai mulţi indicatori.

Mai mult decât atât, acesta este un fenomen bine înregistrat, astfel recurenţa ar putea indica un factor cauzal, dar care până în momentul de faţă a rămas necunoscut.

Posibile cauze găsite până acum acoperă un spectru larg, precum intoxicarea, trauma cerebrală, cancerul, asfixierea, drogurile, infecţia sau atacul de cord. Altfel spus, această informaţie nu oferă prea multe indicii care să rezolve această enigmă.

Totuşi, un factor care merită să fie luat în considerare îl reprezintă bacteriile intestinale, care îşi continuă activitatea chiar şi după deces.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Controversele din jurul morţii lui Stalin. Care a fost cauza decesului cunoscutului lider sovietic

Legiştii au stabilit cauza decesului celebrului star pop George Michael

A murit doctorul care a inventat celebra manevră Heimlich

Dovada că există viaţă după moarte! Un grup de cercetători a găsit gene ”moarte-vii” care persistă în organism chiar şi după deces

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase