Prima pagină Stiinta

Prima rachetă realizată cu ajutorul unei imprimante 3D a fost lansată în spaţiu

Oana Bujor 05.27.2017 | ● Vizualizări: 456

Rocket Lab a lansat în spaţiu prima rachetă realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Lansarea a avut loc într-o zonă izolată a peninsulei Mahia, Noua Zeelnandă.

Lansarea de suuces a rachetei care a necesitat costuri minime reprezintă un pas important în cursa comercială privind costurile logistice şi financiare ale zborului în spaţiu, informează Reuters. Compania doreşte ca rachetele ei să ofere servicii de transportare a sateliţilor în orbită. 

,,În cadrul proiectării rachetei Electron, ne-am bazat pe dezvoltarea unui vehicul care poate fi conceput la scală largă, dar într-un mod accesibil, oferind astfel oportunităţi de lansare în spaţiu fără precedent,'' a declarat Peter Beck, fondatorul şi directorul executiv al Rocket Lab. 

Compania a realizat teste de lansare în ultimii patru ani, iar în urmă cu o săptămână a primit aprobarea  pentru lansare din partea Administraţiei Aviaţiei Federale din Statele Unite ale Americii.Noua Zeelandă a impliementat o nouă legislaţie pentru crearea unei agenţii spaţiale, ce ar putea fi primul care va utliza costuri scăzute pentru implementarea tehnologiilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Tag-uri: rachete | 3d | spatiu | cost redus |