Prima pagină Stiinta

A fost descoperit un meteorit vechi de 4,5 miliarde de ani care poate oferi indicii cruciale cu privire la formarea sistemului nostru solar

Redactia Descopera.ro | 07.01.2017 | ● Vizualizări: 1234
Credit: Centrul pentru biodiversitate Naturalis     + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii din Olanda au anunţat că au descoperit un meteorit vechi de 4,5 miliarde de ani, care ar putea conţine o serie de informaţii preţioase despre felul în care s-a format Sistemul Solar.

„Meteoriţii sunt foarte speciali, pentru că nu avem roci de această vârstă pe Pământ”, a declarat geologul Leo Kriegsman de la Centrul pentru biodiversitate Naturalis din Leiden, într-un videoclip difuzat pe YouTube pentru a marca această descoperire, potrivit Rador.

De mărimea unui pumn uman, meteoritul, care are o greutate de aproximativ 500 de grame, a trecut cu mare viteză prin acoperişul unui adăpost din micul oraş Broek din regiunea Waterland, la nord de Amsterdam, în ianuarie. În pofida unor cercetări aprofundate nu au putut fi descoperite alte fragmente ale meteoritului găsit de localnici. Chiar dacă s-ar părea că ploi de meteoriţi cad în Olanda la fiecare patru ani, micile fragmente de roci spaţiale sunt dificil de găsit. Acesta a fost abia al şaselea meteorit descoperit în Olanda în ultimii 200 de ani.

Citeşte continuarea în Rador.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un meteorit mai vechi decât Sistemul Solar a lovit Pământul. Ce s-a întâmplat după - FOTO

În urmă cu patru ani, pe 17 martie, cel mai mare meteorit observat vreodată lovea Luna. VIDEO

Un asteroid IMENS va trece foarte aproape de Pământ. Care este legătura dintre obiectul zburător şi actorul Dwayne Johnson

Un meteorit a luminat cerul din Statele Unite ale Americii