Home » Știință » Tesla va construi cel mai mare sistem litiu-ion de depozitare a energiei regenerabile

Tesla va construi cel mai mare sistem litiu-ion de depozitare a energiei regenerabile

Tesla va construi cel mai mare sistem litiu-ion de depozitare a energiei regenerabile
Publicat: 12.07.2017
Elon Musk, CEO al companiei Tesla, a anunţat noul său plan de construre a celui mai mare sistem de baterii litiu-ion pentru stocarea electricităţii în Australia.

Sistemul cu o putere de 100 de megawatti, cel mai mare sistem de baterii de acest fel, va fi amplasat în apropierea Fermei de Eoliene din Jamestown, informează Science Magazine. ,,Sistemele de stocare eficiente din punct de vedere al costurilor pentru stocarea energiei reprezintă singura noastră problemă care ne îngreunează trecerea la energie verde,” a declarat Ian Lowe, specialist în energie din cadrul Universităţii Griffith. 

Sistemul Tesla, spune expertul, ,,va demonstra fezabilitatea unui sistem de stocare la scală largă”. De asemenea, ar putea satisface şi cerinţele scepticilor care nu cred că energia regenerabilă poate fi utilizată pe termen lung. 

Deşi Tesla este cunoscută în mare parte pentru maşinile sale electrice, compania a încercat în ultima perioadă să extindă tehnologia bateriilor litiu-ion. Acordul cu sudul Australiei reprezintă cea mai mare vânzare a acestui tip de baterie realizat de către Tesla. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O nouă tehnologie poate revoluţiona maşinile electrice: bateriile care se încarcă instant

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase