Home » Știință » Satelitul natural care ar putea susţine o colonie formată din 300 de milioane de persoane. ,,Este locaţia optimă din sistemul nostru solar pentru construirea unei aşezări omeneşti”

Satelitul natural care ar putea susţine o colonie formată din 300 de milioane de persoane. ,,Este locaţia optimă din sistemul nostru solar pentru construirea unei aşezări omeneşti”

Publicat: 14.07.2017
Marte este principala planetă pe care cercetătorii o consideră viitoarea casă a omenirii. Însă Luna lui Saturn, Titan ar putea reprezenta o variantă la fel de bună.

Un studiu publicat în revista Astrobiology and Outreach susţine că Titan deţine suficiente rezerve de energie pentru a susţine o colonie compusă din 300 de milioane de persoane, informează IFL Science. 

,,Luna lui Saturn, Titan, este locaţia optimă din sistemul nostru solar pentru construirea unei aşezări omeneşti,” a declarat Amanda Hendrix din cadrul Institutului din Arizona. ,,Satelitul natural deţine calităţi asemănătoare cu cele ale Pământului şi o atmosferă groasă care nu permite pătrunderea radiaţiilor solare,” a adăugat ea. 

În studiu, experţii prezintă sursele de energie pe care oamenii le-ar putea utiliza de pe Titan. Printre acestea se numără energie nucleară, chimică, hidroenergie, energie solară sau eoliană. Pe Titan există metan din abundenţă, dar şi lacuri şi mări de hidrocarbon lichid, care pot reprezenta factori favorabili pentru dezvoltarea vieţii pe Luna lui Saturn. Aceste forme lichide ar putea fi utilizate pentru obţinerea hidroenergiei. Deşi, conform unor cercetări recente, valurile de pe Titan au o înălţime de doar 1 centimetru, experţii consideră că prin crearea unui sistem de deviere a lichidului către zone aburpte se vor crea cantităţi rezonabile de energie. 

Deşi la altitudini mici viteza vântului este minimă, amplasarea unor eoliene la altitudini de 40 de kilometri ar putea duce la o creştere de 20% a puterii vântului. 

Printre cele mai intrigante ar putea fi energia solară. Deşi Titan se află o distanţă de 10 ori mai mare decât Pământul faţă de Soare, echipa susţine că evoluţia tehnologiei şi a celulelor fotovoltaice ar putea ajuta la captarea energiei solare. Pentru a susţine o colonie formată din 300 de milioane de persoane, 10% din suprafaţa lui Titan ar trebui să fie acoperită de panouri solare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase