Prima pagină Stiinta

Modul adorabil prin care chinezii produc energie regenerabilă

Oana Bujor 07.17.2017 | ● Vizualizări: 2008

Energia regnerabilă a devenit mai ''adorabilă'' mulţumită Centralei Electrice Panda. O nouă fermă solară realizată în provincia Shanxi din China va avea capacitatea de a produce 100 megawati când va fi finalizată.

Iniţiativa a fost a companiei Panda Green Energy în parteneriat cu Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite şi face parte din programul de educare a tinerilor din China privind energia sustenabilă, informează My Modern Met.

Un centru de activitate din cadrul fermei solare va educa elevii din zonă privind energia solară şi beneficiile sale. Construcţia a început în noiembrie 2016, iar proiectul a progresat rapid. Prima fază este completă: un urs panda care poate genera 50 de megawati fiind conectat la reţea. Pentru a crea această formă, Panda Green Energy a utilizat celule solare monocristaline de siliciu pentru zonele închise la culoare şi celule fotovoltaice subţiri pentru zonele albe şi gri. Pe parcursul a  25 de ani centrala electrică ar putea furniza 3,2 miliarde de KWh, fapt ce va ajuta la reducerea a 2,74 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:Fermele solare sunt o nouă tendinţă în producţia energetică. 5 dintre cele mai frumoase ferme solare din lume - FOTO

Premieră Mondială. Primul aeroport care funcţionează exclusiv cu energie solară - FOTO+VIDEO

Cum arată cea mai mare centrală solară din lume. Asigură energie electrică pentru 140.000 de locuinţe (GALERIE FOTO)


O ,,gaură'' imensă a produs vânturi solare ce au atins şi Pământul. Care au fost efectele

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI