Home » Știință » Utilizând o altă abordare, savanţii sunt cu un pas mai aproape de a găsi materie întunecată

Utilizând o altă abordare, savanţii sunt cu un pas mai aproape de a găsi materie întunecată

Utilizând o altă abordare, savanţii sunt cu un pas mai aproape de a găsi materie întunecată
Publicat: 30.07.2017
Un nou studiu îngustează posibilităţile a ceea ce poate fi materie întunecată utilizând date din spaţiul intergalactic. Acest proiect poate schimba modul în care savanţii caută materie întunecată, furnizând o nouă descriere a acesteia.

Materia întunecată este materialul nevăzut şi necunoscut care formează marea parte a universului. Totuşi, ce este această materie întunecată a fost un subiect îndelung dezbătut, deoarece nu a putut fi detectată în mod direct, scrie Futurism.

Un nou studiu al unei echipe internaţionale de cosmologi reduce numărul de posibilităţi a ceea ce poate reprezenta materia întunecată. Această nouă cercetare contrazice conceptul de fuzzy dark matter şi sugerează existenţa unei materii întunecate reci (cold dark matter). Aceste rezultate vor schimba modul în care savanţii caută materia întunecată în univers, uitându-se după alte proprietăţi, conform autorului principal al acestui studiu, Vid Iršič de la Universitatea din Washington.

Ambele modele (fuzzy şi cold) caută să explice modurile în care materia întunecată afectează galaxiile şi spaţiul intergalactic care le separă. Totuşi, prima teorie pare să eşueze atunci când se bazează pe ultimele observaţii ale spaţiului intergalactic (intergalactic medium – IGM).

Indiferent ce ar fi materia întunecată, descoperirea acesteia rămâne un obiectiv încă neatins de cercetători, dar fiecare descoperire sau în acest caz, fiecare nouă abordare, ne poate duce mai aproape de descoperirea acestei materii. În acest sens, Iršič a precizat că „în orice caz, IGM rămâne un teren bogat pentru înţelegerea materiei întunecate”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Prima imagine cu materia întunecată din Univers? Fizicienii nu au o explicaţie pentru ce au văzut în centrul galaxiei noastre

A fost creată cea mai mare hartă virtuală a Universului ce conţine 2 trilioane de particule digitale-FOTO

Noi analize ale datelor Staţiei Spaţiale Internaţionale indică prezenţa materiei întunecate

O echipă de savanţi unguri răstoarnă o ipoteză veche de 100 de ani ce priveşte teoria relativităţii a lui Einstein: energia întunecată nu există

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase