Home » Știință » O plantă înrudită cu tutunul a fost ”hackerită” de cercetători pentru crearea unui vaccin împotriva poliomielitei

O plantă înrudită cu tutunul a fost ”hackerită” de cercetători pentru crearea unui vaccin împotriva poliomielitei

O plantă înrudită cu tutunul a fost ”hackerită” de cercetători pentru crearea unui vaccin împotriva poliomielitei
Publicat: 19.08.2017
Un tip de plantă a fost utilizată pentru realizarea unui vaccin împotriva poliomielitei. Descoperirea ar putea avea potenţialul de a transforma industria fabricării vaccinurilor, afirmă experţii.

Echipa din cadrul centrului John Innes, Marea Britanie, afirmă că procedura este mult mai ieftină, mai rapidă şi mai simplă. În afară de potenţialul eliminării poliomielitei, cercetătorii consideră că abordarea ar putea ajuta la tratarea virusului Zika sau a bolii Ebola, informează BBC

Experţii au ”hackerit” o plantă înrudită cu tutunul, pentru a transforma frunzelele sale în ”fabrici” de creare a vaccinului împotriva poliomielitei. Materialul iniţial conţinea codul genetic aflat la suprafaţa virusului poliomielitei. Acesta a fost combinat cu materialul virusurilor care infectează în mod normal plantele. În momentul infectării plantei, frunzele acesteia au început să creeze particule asemănătoare virusului.  Astfel, frunzele infectate au fost amestecate cu apă, iar experţii au extras din acestea vaccinul împotriva poliomielitei. 

Analizele 3D ale structurii au dovedit că particulele erau aproximativ identice cu cele ale virusului poliomielitei. 

,,Sper că vom reuşit să creăm noi vaccinuri din plante în viitorul apropiat,” afirmă prof. George Lomonossoff din cadrul centrului John Innes. 

Poliomielita poate provoca paralizie permanentă, deşi virusul nu mai este activ în majoritatea zonelor de pe glob, acesta nu a fost eradicat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase