Prima pagină Stiinta

Gestul necugetat pe care Donald Trump l-a făcut în timpul ECLIPSEI totale de Soare. Imaginile SPECTACULOASE surprinse în timpul fenomenului astronomic - Galerie Foto

Oana Bujor | 08.22.2017 | ● Vizualizări: 7175

Locuitorii din 14 state americane s-au bucurat în acest an de cea de-a XI-a eclipsă totală de Soare. Milioane de americani şi-au luat ochelarii pentru protecţie şi au ieşit din case pentru a urmări evenimentul astronomic. Printre aceştia s-a aflat şi preşedintele SUA, Donald Trump.

Pentru aproximativ 2 minute o zonă din SUA ce se întinde pe 113 km a fost acoperită de întuneric. Ultima dată când acest tip de eveniment a putut fi urmărit în SUA a fost în urmă cu 99 de ani. Observat de milioane de americani, evenimentul astronomic a fost descris de către Agenţia Spaţială Canadiană ca fiind ''minunat''. 

Văzută din mai multe zone ale planetei cât şi din spaţiu, eclipsa totală de Soare a fost un eveniment spectaculos. Iată câteva dintre imaginile spectaculoase realizate în timpul fenomenului astronomic:

Galerie fotoImagini UIMITOARE suprinse în timpul eclipsei totale de SoareImagini UIMITOARE suprinse în timpul eclipsei totale de SoareImagini UIMITOARE suprinse în timpul eclipsei totale de SoareImagini UIMITOARE suprinse în timpul eclipsei totale de Soare

Printre observatorii eclipsei s-a numărat şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi soţia sa Melania Trump.  Într-un anumit moment, Donald Trump este surprins în timp ce îşi dă jos ochelarii de protecţie şi se uită spre cer, în ciuda avertisementelor experţilor. ''Observarea directă a evenimentului este periculoasă mai ales în momentul în care Luna blochează complet lumina solară,'' afirmă NASA. 

Conform unui raport al Casei Albe, iniţial preşedintele a gesticulat în faţa mulţimii adunate sub balconul său şi apoi a indicat cerul. În acest moment unul dintre asistenţii ce se afla sub balcon a strigat ''Nu te uita!''. 

Văzută din mai multe zone ale planetei cât şi din spaţiu, eclipsa totală de Soare a fost un eveniment spectaculos. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: