Home » Știință » Elveţienii au creat un acoperiş de beton extrem de subţire capabil să creeze energie solară

Elveţienii au creat un acoperiş de beton extrem de subţire capabil să creeze energie solară

Publicat: 22.10.2017
Cercetătorii elveţieni au creat un nou model de acoperiş capabil să genereze energie solară. Proiectul va ajuta clădirile rezidenţiale de a produce mai multă energie decât folosesc.

Acoperişul este alcătuit din mai multe straturi; unul interior de beton, care are un rol de fundaţie în încălzire şi răcirea bobinelor şi materialului izolator, care la rândul lor sunt acoperite de alte straturi de beton. Celulele solare sunt apoi instalate pe structură, scrie Futurism.

Prototipul are o înălţime de 7,5 metri şi au o suprafaţă totală de 160 de metri pătraţi, având o grosime de doar 3-12 centimetri.

Forma unică, ce se poate vedea din imagini este dată de cablurile de oţel şi de o textilă din polimer, iar pe acest schelet se poate turna betonul şi celelalte elemente ale acoperişului.

Celulele solare sunt dintre cele obişnuite, dar şi în aceste condiţii, acoperişul poate produce mai mult curent electric decât poate consuma un bloc rezidenţial. Mai mult decât atât, tehnologia este ieftină şi uşor de produs.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Viitorul energiei solare: NASA vrea să implementeze un sistem de panouri solare în spaţiu

Un nou record de producţie a energiei solare şi eoliene a fost atins în Statele Unite

Revoluţie în industria energiei regenerabile! Savanţii au creat panouri solare care sunt de două ori mai eficiente

VIDEO. O invenţie recentă poate revoluţiona industria energetică: centralele solare termice vor fi mai eficiente şi pot exploata hidrogenul, resursa ecologică a viitorului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase