Home » Știință » Declaraţiile unui fost membru al Pentagonului întăresc scandalul programului de cercetare a OZN-urilor finanţat de SUA. ”Există dovezi foarte clare că omenirea nu este singură”

Declaraţiile unui fost membru al Pentagonului întăresc scandalul programului de cercetare a OZN-urilor finanţat de SUA. ”Există dovezi foarte clare că omenirea nu este singură”

Declaraţiile unui fost membru al Pentagonului întăresc scandalul programului de cercetare a OZN-urilor finanţat de SUA. ”Există dovezi foarte clare că omenirea nu este singură”
Publicat: 23.12.2017
Directorul unui program guvernamental secret de investigare a OZN-urilor a declarat pentru anumite surse din presă că extratereştrii ar putea exista. Simultan, organizaţia cu care acesta colaborează a primit suma de 2,2 milioane de dolari pentru cercetarea ''tehnologiilor exotice'' asociate ''fenomenelor aeriene neidentificate''.

”Personal, cred că există dovezi foarte clare că omenirea nu este singură,” a declarat Luis Elizondo, fostul lider al programului Pentagonului denumit Advanced Aviation Threat Identification Program. Space notează că programul ar fi descoperit ”o mulţime” de aeronave stranii. ”Navele deţineau trăsături care nu se regăsesc în inventarul SUA sau cel internaţional,” declara Elizondo. 

În cadrul unui interviu pentru National Public Radio, Elizondo a adăugat faptul că declaraţiile sale nu se concentrează neapărat pe faptul că aceste aeronave ar fi extraterestre, studiile fiind axate mai mult pe detectarea unor potenţiale probleme de securitate naţională. 

”Dacă îmi cereţi părerea personală, trebuie să fiu sincer. Nu ştiu de unde provin acestea, dar sunt sigur că nu din această lume,” a declarat Elizando. 

Elizando s-a retras din cadrul Departamentului pentru Apărare pe 4 octombrie, iar în declaraţia de demisie acesta a scris faptul că ”există nenumărate evidenţe furnizate de marină sau din alte surse privind sistemele aeriene care interferează cu platformele militare şi prezintă capabilităţi ale unei noi generaţii”. 

Finanţarea cercetării ”fenomenelor aeriene”

Elizando, împreună cu alţi doi foşti membri ai departamentului, au creat un program prin care se dorea investigarea ”ştiinţei exotice şi a tehnologiilor,” conform website-ului programului. ”Credem că sunt dovezi suficient de credibile privind fenomenele aeriene neidentificate care dovedesc că tehnologiile exotice există şi acestea ar putea revoluţiona experienţele umane,” conform site-ului organizaţiei. Compania a primit fonduri de peste 2.2 milioane de dolari de la 2.500 de investitori. 

Dezvăluirile lui Elizondo vin la scurt timp după ce a fost dezvăluit că şi guvernul din SUA a deţinut un program de investigare a OZN-urilor între anii 2007 şi 2012. Times notează că programul ar fi încă operaţional. 

Recent, un pilot al armatei SUA a declarat că a observat un OZN în timpul unei misiuni pe coasta din San Diego din 2004. ”’Nu am văzut vreo aeronavă care să poată accelera aşa,” a declarat David Fravor, în cadrul unui interviu pentru Times

În decursul anilor, guvernul SUA a demarat mai multe programe de cercetare a vieţii extraterestre, printre care Project Sign (1940), Project Grudge (1940-1950), şi faimosul Project Blue Book, demarat între 1969 şi 2016. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase