Home » Știință » Din păcate, datele oficiale au confirmat: 2017 a fost unul dintre cei mai fierbinţi ani din istorie

Din păcate, datele oficiale au confirmat: 2017 a fost unul dintre cei mai fierbinţi ani din istorie

Publicat: 20.01.2018
Din păcate, datele oficiale au confirmat: 2017 a fost unul dintre cei mai fierbinţi ani din istorie
Conform NASA, 2017 a fost al doilea cel mai călduros an, cu o creştere de 0,90 de grade Celsius faţă de ani din perioada 1951-1980. Însă National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA), din SUA, susţine că 2017 a fost al treilea cel mai călduros an. Cele două agenţii au oferit concluzii diferite deoarece au utilizat metode distincte de calculare a temperaturilor

În ciuda diferenţelor, ambele organizaţii au publicat concluzii care prezintă oficial o creştere a temperaturilor. ”Per total, rezultatele sunt similare şi coerente,” a declarat directorul Institutului pentru Studii Spaţiale Goddard, deţinut de NASA. ”Ne aflăm într-o perioadă de creştere a temperaturilor,” a adăugat el. 

Conform The Verge, Schmidt a relatat într-o conferinţă de presă că încălzirea globală observată în ultimii 60 de ani s-a produs din cauza gazelor de seră precum dioxidul de carbon care se propagă în atmosferă. Din 1880 până în prezent, temperaturile au crescut cu 1 grad Celsius. Deşi în 2017 nu a fost prezent fenomenul El Nino, anul a întrecut temperaturile înregistrate în 2016. 

De asemenea, Arctica se încălzeşte de două ori mai repede decât celelalte regiuni de pe glob. În timp ce gheaţa se topeşte, razele soarelui sunt tot mai puţin reflectate, astfel zona reţine tot mai multă căldură.  

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase