Home » Știință » Mare realizare în lumea roboticii: cercetătorii au inventat ”pielea” artificială

Mare realizare în lumea roboticii: cercetătorii au inventat ”pielea” artificială

Mare realizare în lumea roboticii: cercetătorii au inventat ”pielea” artificială
Publicat: 15.09.2017
O echipă de cercetători de la Universitatea Houston (UH) a realizat o invenţie importantă în electronicele extensibile care pot fi folosite ca piele artificială, permiţând unei mâini robotice să facă diferenţa dintre cald şi rece, oferind de asemenea avantaje pentru o arie largă de dispozitive biomedicale.

Invenţia este, de asemenea, şi primul semiconductor realizat dintr-un material pe bază de cauciuc care permite mobilitatea fără să apeleze la o structură mecanică specială, scrie Science Daily.

Această inovaţie, în afară de mobilitate, oferă fiabilitate şi un preţ mai mic faţă de semiconductoarele clasice.

Cunjiang Yu, autorul principal al acestui studiu, împreună cu echipa sa de la Cullen College of Engineering al UH, au creat pielea electronică şi au folosit-o pentru a demonstra că o mână robotică poate simţi temperaturile apei. Pielea a mai fost capabilă să interpreteze semnalele computerizate trimise la mână.

„Pielea robotică poate traduce gesturile în litere pe care o persoană le poate înţelege”, precizează Yu.

Pielea artificială este doar una dintre multele aplicaţii posibile. Cercetătorii susţin că un material care este moale, flexibil şi extensibil va influenţa dezvoltările viitoare în electronice, inclusiv implanturi medicale şi alte tehnologii de interfaţă om-robot.

Materialul a fost realizat dintr-un polimer pe bază de siliciu numit polidimetilsiloxan şi din nanofire care transportau curentul electric.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost construit primul vagin artificial. Dispozitivul îi va ajuta pe cercetători să trateze cele mai grave boli ale sistemului reproducător

Cercetătorii au creat primul uter artificial. Acesta are potenţialul de a rezolva problema copiilor născuţi înainte de termen

Pielea umană poate fi soluţia pentru distrugerea celulelor canceroase de la nivelul creierului

Ce se ascunde în coşurile din piele? Lucrurile pe care trebuie să le ştii neapărat înainte să le spargi

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase