Home » Știință » Viitorul a venit! Acum este posibil să ai o diplomă în ”maşini zburătoare”

Viitorul a venit! Acum este posibil să ai o diplomă în ”maşini zburătoare”

Publicat: 28.01.2018
Viitorul a venit! Acum este posibil să ai o diplomă în ”maşini zburătoare”
Şcoala online Udacity oferă primele diplome în ingineria maşinilor zburătoare. Co-fondatorul şcolii, Sebastian Thurn, consideră că programul poate ajuta la rezolvarea problemei lipsei de ingineri calificaţi pentru a proiecta vehiculele viitorului.

Thrun este considerat un expert în două dintre cele mai noi domenii tehnologice: vehicule autonome şi maşini zburătoare, scrie Futurism.

Programul va avea un timp total de 24 de săptămâni, împărţit în două. Prima parte va consta în robotică aeriană, iar a doua în sisteme inteligente aeronautice. Fiecare semestru costă 1.200 de dolari, dar studenţii care aplică înainte de 7 februarie vor plăti doar 899 de dolari.

Motivul apariţiei acestui program este că „există o lipsă acută de ingineri. Există mulţi oameni inteligenţi – veriga lipsă este educaţia”, a precizat Thurn.

Pentru a proiecta vehicule autonome şi zburătoare, inginerii trebuie să stăpânească foarte bine tehnologia avansată, precum robotica şi inteligenţa artificială. Un astfel de program educaţional precum cel al Udacity poate umple acest gol în cunoaştere.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Maşina zburătoare revoluţionară. Ce va putea face minunăţia de şase metri

Cum arată şi ce preţ va avea maşina zburătoare disponibilă în 2017 – FOTO+VIDEO

Proiectul AMBIŢIOS al companiei Toyota: doreşte să creeze o maşină zburătoare pentru Jocurile Olimpice din 2020 – VIDEO

Automobilele electrice, mai dăunătoare pentru mediu decât cele pe bază de benzină?