Home » Știință » O spirală misterioasă a fost descoperită în coada spermatozoidului

O spirală misterioasă a fost descoperită în coada spermatozoidului

Publicat: 24.02.2018
Cercetătorii au studiat timp de 10 ani abilităţile extraordinare ale anatomiei spermatozoidului uman. O echipă internaţională de cercetători a descoperit o nanostructură spiralată în coada spermatozoidului.

Spermatozoidul necesită o coadă eficientă pentru a se putea deplasa către ovul pentru a-l putea fertiliza. Conform Live Science, fiecare coadă de spermatozoid conţine sute de tubuline care formează microtuburi. 

Aceste microtuburi sunt ataşate de sute de proteine motorii care permit spermatozoidului să înoate. ”Este incredibil cum funcţionează,” a declarat principalul cercetător Johanna Hoog din cadrul Universităţii din Gothenburg, Suedia. ”Mişcarea a sute de proteine motorii trebuie să fie coordonată pentru ca spermatozoidul  să poată înota,” a adăugat el. 

Credit: Universitatea din Gothenburg. 

Pentru a observa mai bine coada spermatozoidului, Hoog a utilizat tehnica microscopice ce a câştigat premiul Nobel  de crio-electronice care determină structura biomoleculelor în soluţie pentru îngheţarea micilor structuri cum ar fi spermatozoizii. În urma utilizări acestei metode, pot fi obţinute imagini 3D detaliate ce pot fi apoi analizate. 

Cercetătorii au denumit structura spiralată ca fiind ”tail axoneme intra-lumenal spiral” sau TAIL. Este încă necunoscut cât de importantă sau din ce este realizată TAILS, a declarat cercetătorul Davide Zabeo din cadrul Universităţii din Gothenburg. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase