Home » Știință » Afecţiunea extrem de rară care rămâne un mister pentru medici. Doar 1 din 70 de milioane de oameni suferă de această boală, iar Ivy este cel mai tânăr pacient

Afecţiunea extrem de rară care rămâne un mister pentru medici. Doar 1 din 70 de milioane de oameni suferă de această boală, iar Ivy este cel mai tânăr pacient

Afecţiunea extrem de rară care rămâne un mister pentru medici. Doar 1 din 70 de milioane de oameni suferă de această boală, iar Ivy este cel mai tânăr pacient
Publicat: 21.03.2018
O fetiţă în vârstă de 18 luni din Minessota are o alergie extrem de rară, care nu îi permite să ia contact cu elementul de bază al vieţii: apa.

De fiecare dată când Ivy Lynn Angerman este expusă la apă, se irită cumplit, scrie newsweek.com. Boala ei, denumită urticarie aquagenă, afectează foarte puţini oameni din lume şi Ivy ar putea fi cel mai tânăr pacient, scrie FOX9, preluat de Gândul.

„Mie, în calitate de tată, îmi frânge inima”, a declarat Dan Angerman, tatăl lui Ivy, pentru FOX9.

 

În situaţia în care boala este atât de rară, tratamentele sunt greu de apreciat, explică National Institutes of Health’s Genetic and Rare Diseases Information Center.

 

Lui Ivy i-au fost administrate antihistaminice, care protejează corpul împotriva formelor variate de alergii şi simptomelor asociate lor.

 

Medicii au precizat că starea lui Ivy s-ar putea îmbunătăţi, pe viitor, dar sunt necesari mulţi paşi.

 

Ei recomandă ca bebeluşul de 18 luni să folosească doar apă purificată, pentru băut şi îmbăiat şi să locuiască într-o casă cu aer purificat. Apa purificată este recomandată deoarece urticariile unei persoane nu se datorează exclusiv apei, ci alergenilor din acest element vital.

 

Chiar dacă ar fi urmaţi paşii amintiţi, starea copilului s-ar putea agrava.

 

„Va putea să meargă la grădiniţă?”, s-a întrebat Brittany Angerman, mama lui Ivy. „Va putea să meargă la şcoală? Să atingă apa oceanului? Nu ştiu. Sper ca într-o zi să poată bea apă, să fie un om aproape normal”.

 

Familia a demarat o strângere de fonduri pe GoFundMe, pentru a obţine 25.000 de dolari, bani ce vor fi investiţi în cercetare şi vizite medicale.

 

Există sub 100 de persoane în lume diagnosticate cu urticarie aquagenă. Primul caz a fost semnalat în anii 1960, la o fată de 15 ani. Au trecut decenii de atunci şi afecţiunea rămâne un mister pentru medicina modernă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase