Prima pagină Stiinta

Universul se va sfârşi atunci când se va ciocni cu o bulă de energie negativă. Când s-ar putea produce fenomenul

Oana Bujor 04.14.2018 | ● Vizualizări: 4741
Foto arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Fizicienii au declarat că particulele din bosonul Higgs ar putea duce la sfârşitul universului. Coliziunea cu o bulă de energie negativă creată de bosonul Higgs ar putea duce la distrugerea lui.

Acest scenariu apocaliptic nu face parte din viitorul apropiat, ultimul studiu reflectă doar faptul că distrugerea universului ar putea fi reflectată de o bulă de energie negativă produsă de particulele bosonului Higgs. Conform Tech Times, acest scenariu este prezis de Modelul Standard al fizicii particulelor. 

În cadrul acestuia, este susţinut faptul că energia întunecată duce la expansiunea universului, proces ce va avea loc până când totul se transformă într-un abis rece şi întunecat. Însă noul studiu sugerează că nu va exista un sfârşit treptat, ci unul brusc. 

Conform datelor, universul va fi distrus în aproximativ 10^139 de ani. Scris, acest număr este reprezentat de 1 urmat de 139 de zerouri. Cercetărorii notează că acest proces probabil a început să aibă loc. În cadrul studiului, specialiştii notează că sunt siguri în proces de 95% că universul va exista pe o perioadă mai lungă de 10^58 ani. Desigur, aceasta nu este prima dată când distrugerea universului a fost asociată cu bosonul Higgs. Anterior, acesta făcea parte din teoria sfârşitului universului propusă de Jeseph Lykken din cadrul Fermi National Accelerator Laboratory. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: