Home » Știință » Acesta este laboratorul în care sunt creaţi androizii asemănători cu cei din serialul Westworld

Acesta este laboratorul în care sunt creaţi androizii asemănători cu cei din serialul Westworld

Publicat: 20.05.2018
O echipă de ingineri britanici creează androizi ce pot dansa şi vorbi în multiple limbi. Imaginile din interiorul companiei dezvăluie modul în care muncitorii combină robotica, protetica şi arta.

Fondată în 2004, compania Engineering Arts este un lider mondial în  crearea androizilor comerciali. Conform Mail Online, preţul pentru un astfel de robot ajunge la 80.000 de dolari. 

În prezent, compania oferă trei tipuri de produse: RoboThespian, SociBot şi SociBot Mini. Cel mai evoluat android al companiei, RoboThespian, a fost vândut şi expus în întreaga lume. În cadrul unei conferinţe TEDx, robotul a reuşit să aibă un discurs de 15 minute. 

În multe locuri, robotul l-a avut alături pe robotul SociBot. Mulţi academicieni şi cercetători din domeniile comerciale au utilizat roboţii pentru studii sau dezvoltarea unor platforme. 

În cadrul unei colaborări cu muncitorii din Shanghai ai muzeului Madame Tussaud, compania a creat o versiune extrem de reală şi animată a lui Jing Boran şi Wuba din filmul Monster Hunt 2. În urmă cu o lună, compania l-a creat pe Fred, unul dintre roboţii ce a speriat pariorii dintr-un pub londonez. Robotul ce a fost caracterizat ca ”imperceptibil de către oameni” a fost creat pentru a promova serialul Westworld

Compania a creat robotul ce îl întruchipează pe actorul Tedroy Newell în 12 săptămâni. Interacţiunile umane ale lui Fred au fost controlate de către inginerii companiei ce utilizau camerele şi microfoanele, pentru a urmări cum interacţionează persoanele cu maşinăria. 

”Mai avem mult de muncă până vom crea roboţi cu inteligenţă artificială precum cei din Westworld, dar pentru a sărbători serialul am ales să oferim publicului o idee despre ceea ce este posibil,” a declarat Emma Quartly, director marketing în cadrul NOW TV. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase