Home » Știință » După 110 zile petrecute în izolare, grupul de voluntari chinezi a părăsit ”baza lunară virtuală”

După 110 zile petrecute în izolare, grupul de voluntari chinezi a părăsit ”baza lunară virtuală”

Publicat: 16.05.2018
După 110 zile petrecute în izolare, grupul de voluntari chinezi a părăsit ”baza lunară virtuală”
Un grup de voluntari chinezi au finalizat studiul în cadrul căruia au petrecut 110 zile izolaţi într-un ''laborator lunar''.

Site-ul de presă Xinhua a furnzat pe site-ul său imagini cu momentul în care astronauţii au ieşit din casa lor temporară ce simula condiţiile pe care viitorii astronauţi ce vor călători către Lună vor fi nevoiţi să le înfrunte. În videoclip, tinerii pot fi observaţi în timp ce ies din încăpere cu coşuri de fructe şi legume în braţe. Conform Phys, toate fiind crescute în interiorul modulului. 

Aceasta a fost cea de-a doua şedere a grupului în cadrul ”Palatului Lunar”aflat în campusul Universităţii Beihang. Voluntarii au trăit în interiorul laboratorului sigilat pentru a simula misiunile pe termen lung în spaţiu fără nicio conexiune la lumea din jur. 

În cadrul modulului, deşeurile umane erau transformate în îngrăşământ pentru creşterea culturilor experimentale. ”Palatul Lunar”conţine două module în care sunt cultivate plante şi o zonă de 42 de metri pătraţi unde există patru zone de odihnă, un spaţiu comun, o zonă de realizare a îngrăşământului şi de creştere a animalelor. 

China nu doreşte să-şi transporte primii astronauţi pe Lună în următorii 10 ani, însă aceste simulări îi vor ajuta să se adapteze condiţiilor de izolare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase