Home » Știință » Paleontologii au reuşit să creeze, în laborator, fosile extrem de asemănătoare cu cele reale

Paleontologii au reuşit să creeze, în laborator, fosile extrem de asemănătoare cu cele reale

Paleontologii au reuşit să creeze, în laborator, fosile extrem de asemănătoare cu cele reale
Publicat: 01.08.2018
Paleontologii au descoperit o modalitate de accelerare a procesului de fosilizare în laborator. De obicei, procesul de fosilizare se produce după mii sau milioane de ani, însă cercetătorii din cadrul Universităţii din Bristol au reuşit să accelereze procesul geologic.

Procesul implică presarea păsărilor plantelor şi reptilelor în tăbliţe de lut, prin intermediul unei prese hidraulice. Tech Times scrie că cercetătorii au amplasat specimenele pe tăbliţe, le-au sigilat în tuburi metalice şi le-au introdus în cuptor la o temperatură de 210 grade Celsius şi 24.131 de pascali. Presiunea poate fi comparată cu cea a rocilor din cele mai  adânci regiuni ale Pământului.

„În cadrul procedurii, sedimentele poroase permit maturarea”, a declarat principalul cercetător Evan T. Saitta, în cadrul studiului. 

După 24 de ore, cercetătorii au observat că au reuşit să recreeze un act asemănător cu cel al fosilizării reale. „Sedimentele acţionează precum un filtru ce permite moleculelor instabile să scape din probă şi să capete o culoare maronie”, a declarat Saitta.

Echipa a declarat că metoda poate fi utilizată pentru compararea tipurilor de materiale ce pot supravieţui fosilizării. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase