Home » Știință » Stadiile avansate ale cancerului ar putea fi tratate cu ajutorul unei bacterii ce provoacă cangrene

Stadiile avansate ale cancerului ar putea fi tratate cu ajutorul unei bacterii ce provoacă cangrene

Publicat: 05.10.2018
Stadiile avansate ale cancerului ar putea fi tratate cu ajutorul unei bacterii ce provoacă cangrene
O bacterie ce provoacă apariţia cangrenelor ar putea ajuta la tratarea stadiilor avansate ale cancerului, după cum au arătat testele clinice.

Testele de siguranţă ale unui nou tip de „terapie bacteriană” au arătat că tumorile ce au devenit rezistente la alte tratamente devin necrotice şi se micşorează atunci când sunt injectaţi sporii bacterieni. Conform Independent, medicii din cadrul Universităţii din Texas au utilizat tulpina bacteriei spitaliceşti clostridium difficile, ce a fost modificată pentru a fi mai puţin dăunătoare pentru oameni. 

Clostridium novyi-NT are nevoie de un mediu sărac în oxigen pentru a suprevieţui, ceea ce înseamnă că nu se poate dezvolta într-un ţesut sănătos, ci în tumori. „Prin exploatarea diferenţelor dintre ţesutul sănătos şi cel canceros, Clostridium novyi-NT reprezintă o terapie împotriva cancerului extrem de precisă ce poate ataca tumora pacientului”, a declarat dr. Filip Janku din cadrul Centrului pentru Cancer Anderson. 

Posibilul nou tratament necesită multiple teste, iniţial pentru verificarea siguranţei acestuia şi apoi pentru dovedirea ratei de supravieţuire asupra unei mase de pacienţi din populaţie. În cadrul testelor, dr. Janku şi colegii săi au verificat ce doză poate fi considerată sigură. 

Aceştia au analizat 24 de pacienţi cu tumori în stadii avansate ce au devenit rezistente la chimioterapie şi alte tratamente. Aceştia au fost injectaţi cu o cantitate de 10.000 până la 3 milioane de spori ai bacteriei. Autorii au declarat că doi pacienţi cărora le-a fost administrată o doză mai mare au dezvoltat septicemie severă . Ca rezultat, echipa a descoperit doza sigură de un milion de spori, în acest caz efectele secundare fiind uşor de contracarat. În cazul celorlalţi 22 de pacienţi, primele rezultate au arătat că tratamentul a oprit dezvoltarea tumorilor, iar în 23% dintre cazuri, tumora şi-a micşorat volumul cu 10%. 

 

Terapia a funcţionat în cadrul a două cazuri diferite. În primul caz sporii bacteriei au germinat şi au început să se multiplice, provocând rapid necroza şi distrugerea celulelor din tumoră, iar în al doilea caz, deşi sporii nu s-au multiplicat din cauza nivelului crescut de oxigen, prezenţa lor a dus la declanşarea unui răspuns al sistemului imunitar. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase