Home » Știință » Agresiunea şi violenţa la locul de muncă pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare

Agresiunea şi violenţa la locul de muncă pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare

Agresiunea şi violenţa la locul de muncă pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare
Publicat: 22.11.2018
Persoanele ce sunt hărţuite sau sunt supuse violenţelor la locul de muncă prezintă un risc mai crescut de dezvoltare a problemelor asociate inimii, creierului şi vaselor de sânge, conform unui studiu amplu.

Deşi studiu nu arată o legătură cauză efect între violenţa fizică şi verbală la locul de muncă şi problemele cardiovasculare, specialiştii susţin că rezultatele studiului au implicaţii importante pentru angajaţi şi angajatori, conform Phys.

„Dacă ar exista o cauză efect a violenţei la locul de muncă şi afecţiunile cardiovasculare, atunci îndepărtarea acestui factor ar scădea cazurile de afecţiuni cardiovasculare cu 5%, iar eradicarea acestor evenimente ar duce la evitarea în proporţie de 3% a tuturor cazurilor asociate”, a declarat Tianwei Xu, student la Universitatea din Copenhaga, Danemarca.

Cercetătorii au analizat datele a 79.201 de muncitori, bărbaţi şi femei din Danemarca şi Suedia, cu vârste între 18 şi 65 de ani ce nu aveau un istoric al afecţiunilor cardiovasculare. Persoanele au participat la trei studii desfăşurate între 1995-2011, iar participanţii au fost urmăriţi până în prezent. Atunci când au ales să participe la studiu, indivizii au fost întrebaţi despre agresiunea verbală sau fizică de la locul de muncă şi cât de des avea loc aceasta. Informaţiile privind afecţiunile cardiovasculare, decesele şi afecţiuni ale vaselor de sânge de la nivelul creierului au fost furnizate de registrele naţionale.

Xu şi echipa sa au luat în calcul şi factori precum indicele de masă, consumul de alcool, afecţiunile mintale, fumatul şi afecţiunile preexistente. Din eşantion, 19% dintre participanţi au afirmat că au fost agresaţi la locul de muncă. După ce au luat în considerare vârsta, ţara în care s-au născut şi statutul marital, specialiştii au determinat că riscul bolilor cardiovasculare era cu 25-59% mai mare.

De asemenea, cu cât cazurile de agresiune erau mai dese cu atât riscul bolilor cardiovasculare creştea. „Efectul agresiunii la locul de muncă şi incidenţa bolilor cardiovasculare poate fi comparată cu alţi factori de risc precum diabetul sau consumul de alcool”, a declarat Xu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ideile care te vor ajuta să faci atât de mulţi bani încât să nu ai nevoie de un loc de muncă

Acesta este cel mai bun job din lume. Pentru ce eşti plătit cu 10.000 de dolari

Cât de mult contează sex-appeal-ul în obţinerea unui loc de muncă

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase