Home » Știință » Aceasta este prima simulare în realitate virtuală a găurii negre din galaxia noastră

Aceasta este prima simulare în realitate virtuală a găurii negre din galaxia noastră

Publicat: 21.11.2018
Gaura neagră din centrul Căii Lactee a putut fi vizualizată în realitate virtuală pentru prima oară.

Cercetătorii din cadrul universităţilor Radbound din Olanda şi Goethe din Germania au utilizat modele astrofizice ale lui Sagittarius A* pentru a crea o serie de imagini amplasate ulterior în cadrul unui simulator de realitate virtuală în 360 de grade. Conform Phys, autorii lucrării susţin că simulatorul de realitate virtuală poate ajuta la studierea găurilor negre.

„Simulatorul nostru de realitate virtuală creează una dintre cele mai realistice perspective ale mediului din jurul unei găuri negre, fapt ce ne va ajuta să înţelegem mai bine modul în care se comportă aceste structuri. Călătoria în interiorul unei găuri negre este momentan imposibilă, aşadar un mediu de realitate virtuală precum acesta ne ajută să aflăm mai multe informaţii privind aceste sisteme”, a declarat Jordy Davelaar, autor al studiului.

Autorii au adăugat faptul că astfel de simulatoare pot încuraja publicul şi copii să devină interesaţi de astrofizică.

„Toţi avem în mintea noastră o imagine a modului în care arată o gură neagră, dar ştiinţa a progresat şi acum avem o reprezentare mai clară a faptului că ele sunt mult mai diferite decât credeam anterior. Noile imagini sunt doar începutul”, a declarat Haino Falcke, profesor al Universităţii Radbound.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum se formează o gaură neagră?

Ce se întâmplă dacă eşti atras într-o gaură neagră?

Găurile negre supermasive se dezvoltă mult mai repede decât galaxiile care le găzduiesc

TON 618, cea mai mare gaură neagră descoperită până acum