Prima pagină Stiinta

Sfaturile simple ce te pot ajuta să nu te îngraşi de sărbători

Oana Bujor 12.17.2018 | ● Vizualizări: 1149
Sursă-captură Youtube     + zoom
Galerie foto (1)

Odată cu sărbătorile oamenii încep să ia mai mult în greutate. Un studiu din Marea Britanie oferă, însă, câteva sfaturi ce ar putea preveni depunerea kilogramelor din timpul sărbătorilor.

Studiul, denumit „Winter Weight Watch”, a analizat dacă oamenii ce au primit sfaturi simple pentru evitarea exceselor din timpul sărbătorilor au reuşit să prevină creşterea în greutate. Conform Live Science, în cadrul studiului au fost analizaţi 272 de participanţi ce au fost divizaţi, aleatoriu, în două grupuri.

Persoanele dintr-un grup au fost sfătuite să se cântărească regulat, de cel puţin două ori pe săptămână, şi să noteze greutatea pe care o au. Acelaşi grup a mai primit alte 10 sfaturi pentru menţinerea greutăţii, inclusiv privind mărimea porţiilor pe care le consumă, limitarea consumului de alcool şi băuturi dulci, precum şi efectuarea exerciţiilor fizice regulate.

De asemenea, grupul a primit o listă în care erau prezentate exerciţiile necesare pentru arderea caloriilor obţinute din cele mai populare mâncăruri de sărbători. De exemplu, pentru un pahar de vin fiert sunt necesare 33 de minute de mers.

Al doilea grup, cel de control, a primit sfatul clasic despre menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă acesta nu a inclus sfaturi privind alimentaţia. Cercetătorii au cântărit participanţii înainte de sărbători (noiembrie-decembrie) şi apoi o lună mai târziu (în ianuarie sau februarie).

Studiul arată că participanţii din grupul de control au luat puţin în greutate, în jur de 0,4 kilgrame, însă grupul ce a primit sfaturi alimentare nu a luat deloc în greutate

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

11 alimente „sănătoase” care de fapt te îngraşă

Ce ne îngraşă cu adevărat?

Cum ţi se schimbă personalitatea atunci când te îngraşi?

Cauza majoră a creşterii în greutate. Care este hormonul responsabil de îngrăşare