Home » Știință » Acţiunea pe care o facem inconştient atunci când suntem pietoni

Acţiunea pe care o facem inconştient atunci când suntem pietoni

Acţiunea pe care o facem inconştient atunci când suntem pietoni
Publicat: 22.12.2018
Pietonii evită constant coliziunile cu celelalte persoane. Conform unui studiu recent, ei avansează, inconştient, câţiva metri sau îşi schimbă drumul pentru a putea trece unul pe lângă altul.

Fizicienii din cadrul Universităţii de Tehnologie din Eindhoven au analizat 5 milioane de mişcări ale pietonilor din staţia de tren din Eindhoven. Conform Phys, specialiştii au descoperit că oamenii păstrează o distanţă de cel puţin 75 de centimetri.

Din datele prelevate a reieşit că 9.000 de perechi de pietoni s-au îndreptat unul către celălalt, astfel fiind existent pericolul de coliziune. „Aproximativ 40 dintre aceste perechi chiar s-au ciocnit între ele. Celelalte perechi au păstrat o distanţă de cel puţin 140 de centimetri, fiind evitată astfel coliziunea”, a declarat Alessandro Corbetta, din cadrul Universităţii de Tehnologie Eindhoven.

Cu ajutorul multitudinii de date, specialiştii au realizat un model ce poate prezice statistic mişcările pietonilor cu acurateţe. Acest lucru le permite să ştie, în avans, de exemplu, dacă într-un grup de 1000 de persoane vor fi pietoni ce vor alerga, merge, se vor întoarce din drum s-au se vor ciocni într-o zonă predefinită, precum un coridor sau un tunel.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Se poate şi în România! Prima trecere de pietoni 3D a fost realizată şi inaugurată în numai câteva zile

O trecere de pietoni a capatat statut de monument istoric

Cea mai periculoasă trecere de pietoni din lume este aşezată pe o autostradă – VIDEO

Ţara care va amenda pietonii dacă utilizează telefonul mobil atunci când trec strada

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase