Home » Știință » Nopţile pe Lună sunt mai reci decât se credea, aşa cum a simţit pe ”pielea” ei sonda chineză Chang’e-4

Nopţile pe Lună sunt mai reci decât se credea, aşa cum a simţit pe ”pielea” ei sonda chineză Chang’e-4

Nopţile pe Lună sunt mai reci decât se credea, aşa cum a simţit pe ”pielea” ei sonda chineză Chang’e-4
Publicat: 03.02.2019
În prima noapte petrecută pe partea nevăzută a Lunii, temperaturile au scăzut până la -190 de grade Celsius, o temperatură mai mică decât se aşteptau savanţii.

Temperaturile au fost înregistrate de sonda chineză după ce a devenit activă miercurea aceasta după o perioadă de inactivitate care a durat circa două săptămâni terestre, relatează Phys.

Înregistrările chinezilor au arătat temperaturi mai mici faţă de cele înregistrate de misiunile americane pe partea văzută a Lunii. „Diferenţa este probabil din cauza compoziţiei solului dintre cele două părţi ale Lunii”, a precizat Zhang He, director executiv al misiunii Chang’e-4.

Un rover eliberat de sondă, numit Yutu-2, şi-a reluat operaţiunile pe 29 ianuarie şi va realiza experimente în Craterul Von Karman.

Chang’e-4 este echipată cu instrumente dezvoltate de savanţi din Suedia, Germania şi China. Are rolul de a studia mediul lunar, radiaţia cosmică şi interacţiunile dintre vântul solar şi suprafaţa Lunii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misiunea spaţială chineză a reuşit primul experiment biologic pe Lună

Prima imagine panoramică de pe partea nevăzută a Lunii

Chinezii au lansat un satelit care va orbita Luna, cu un rol esenţial în prima misiune pe partea întunecată a astrului

O nouă misiune spaţială chineză va duce insecte şi plante pe Lună într-un efort de a începe colonizarea satelitului nostru natural

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase