Home » Știință » Noul submarin al NASA care ar putea pe viitor să caute viaţă în oceanele altor lumi

Noul submarin al NASA care ar putea pe viitor să caute viaţă în oceanele altor lumi

Publicat: 28.02.2019
La mii de metri în adâncimea oceanelor se găseşte un habitat cu peşti cu înfăţişare bizară, meduze gigantice şi organisme microscopice. Această regiune abisală a rămas în mare parte neexplorată, dar mulţumită unui proiect NASA şi WHOI (Woods Hole Oceanographic Institution), acest lucru se poate schimba. În ultimă instanţă, demersul poate ajuta şi în misiunile de pe alte lumi, în căutarea vieţii extraterestre.

Un nou submarin numit Orpheus (după Orfeu, eroul din mitologia greacă ce a supravieţuit unei călătorii în lumea de jos) este pregătit pentru a explora acest mediu cu ajutorul multor instrumente ştiinţifice. Drona de aproximativ 270 de kilograme poate explora, în mod autonom, cele mai adânci medii ale oceanelor, scrie Futurism.

Autonomia este necesară pentru că informaţiile de la un astfel de submarin aflat la kilometri în adâncuri pot ajunge mai greu la suprafaţă decât ajung informaţiile de la Lună la Pământ. De asemenea, trebuie să fie mic şi uşor pentru că, dacă totul decurge cum trebuie, un  submarin similar poate fi folosit pentru a explora oceanul Europei, satelitul natural al lui Jupiter.

 

Dar scufundarea la asemenea adâncimi este dificilă. Un submarin similar numit Nereus construit de inginerii de la WHOI a fost pierdut la o adâncime de circa 9 kilometri acum 5 ani, dar cu ajutorul NASA, proiectul Orpheus poate avea mai mult succes.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

K-19, unul dintre cele mai ”ghinioniste” submarine din istorie. Ar fi putut provoca cel de-Al Treilea Război Mondial

Submarinul „fantomă”. Această navă de război nu poate fi detectată de radare – VIDEO

Declaraţii surprinzătoare ale unui director NASA despre SpaceX: compania lui Elon Musk vine cu cel mai îndrăzneţ şi dificil proiect spaţial de până acum

Sonda NASA a observat vehiculul spaţial al Chinei de pe partea nevăzută a Lunii – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase