Home » Știință » Descoperire şocantă: pisicile dintr-un laborator guvernamental din SUA, transformate în canibali

Descoperire şocantă: pisicile dintr-un laborator guvernamental din SUA, transformate în canibali

Publicat: 21.03.2019
Oameni de ştiinţă de la USDA au hrănit pisicile de laborator cu rămăşite de pisici şi câini, arată o anchetă realizată de White Coat Waste Project (WCW), o organizaţie nonprofit.
Oameni de ştiinţă de la agenţia guvernamentală USDA (Departamentul de Agricultură din Statele Unite ale Americii) au adus  sute de câini şi pisici de pe „pieţele de carne asiatice” şi au desfăşurat experimente care au inclus hrănirea pisicilor de laborator cu rămăşiţele acestor animale, pentru cercetări inutile, arată raportul dat publicităţii marţi şi citat de NBC.

Experimentele desfăşurate la un laborator USDA din Maryland au inclus hrănirea pisicilor cu rămăşiţele acestor câini şi injectarea şoarecilor cu părţi de organe provenite de la pisici.

„Este o nebunie. Pisici canibale, pisici care mănâncă câini. Nu văd logica”, a afirmat Jim Keen, fost cercetător la departamentul guvernamental.
 
Experimentele, despre care reprezentanţii agenţiei au scris în rapoartele ştiinţifice că erau menite să studieze diferitele forme ale parazitului care provoacă toxoplasmoza, ar fi avut loc în perioada 2003 – 2015. Animalele care au fost eutanasiate pentru a fi folosite ca hrană de laborator au inclus 400 de câini din Columbia, Brazilia şi Vietnam şi peste 100 de pisici din China şi Etiopia.
 
„Unii dintre aceşti câini şi pisici au fost cumpăraţi de guvern de pe aceleaşi pieţe de carne asiatice pe care Congresul SUA le-a condamnat într-o rezoluţie anul trecut”, mai arată raportul WCW. 
 
Cercetările au fost efectuate la USDA’s Agricultural Research Service’s Animal Parasitic Disease Laboratory din Beltsville, Maryland.

Nici o descoperire majoră în ultimii 20 de ani

Aparent, laboratorul efectueză încă din 1982 cercetări asupra Toxoplasma Gondii, parazitul care provoacă toxoplasmoză şi pe care numai pisicile îl găzduiesc. Oamenii de ştiinţă de aici au hrănit pisicile de laborator cu ţesut muscular sau creier provenite de la pisici infectate intenţionat. Luna aceasta, unii congresmeni au anunţat că vor introduce o legislaţe prin care să împiedice laboratorul să mai infecteze pisicile cu acest parazit, pe care apoi le eutanasiau şi incinerau. Circa 4.000 de pisici au fost ucise în laborator de la începerea cercetărilor care au costat până în prezent 22 de milioane de dolari, mai arată raportul organizaţiei nonprofit.
Transmiterea parazitului Toxoplasma Gondii de la mamă la făt/ Credit foto: 123RF
 
Parazitul T. gondii este unul minuscul, fiind prezent în organismul a aproximativ 25% dintre persoanele din întreaga lume. Deşi mulţi oameni sunt purtători ai parazitului fără să aibă simptome, cazurile severe vizează femeile însărcinate şi cei cu un sistem imunitar deficitar. Oamenii fac toxoplasmoză după ce intră în contact cu pisici infectate cu acest parazit, consumă alimente sau apă contaminate cu fecalele acestor animale sau carne gătită necorespunzător ce provine de la animale care la rândul lor s-au contaminat de la pisici.
 
Omul de ştiinţă Jim Keen, care a plecat de la USDA în 2015, a afirmat că experimentele desfăşurate la laboratorul din Maryland au ajutat la combaterea toxmoplasmozei, însă cercetătorii de acolo nu au mai realizat o descoperire majoră de 20 de ani.
 
Live Science citează câteva date din raportul WCW:
 
– 42 de pisici cumpărate din China au fost ucise, iar inimile şi limbile au fost expediate la laboratorul USDA şi injectate în şoareci.
 
– 48 de pisici fără stăpân din Etiopia au fost ucise, iar cu inimile lor au fost hrăniţi şoarecii din laborator.
 
– 34 de pisici achiziţionate de pe o piaţă de carne din China au fost ucise, iar cu limbile, creierul şi inima lor au fost hrănite pisicile din laboratorul USDA.
 
– 309 de câini aduşi dintr-un adăpost din Columbia au fost ucişi, iar creierul, limbile şi inimile lor au fost hrană pentru pisicile din laborator.
 
– 120 de câini brazilieni au fost ucişi, iar cu limbile, creierele şi inimile de la 20 dintre ei au fost hrănite pisicile de laborator.
 
– 42 de câini au fost cumpăraţi de pe o piaţă de carne din Vietnam; pisicile din laboratorul USDA au fost hrănite cu inimile, creierele şi limbile câtorva dintre aceşti câini.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase