Home » Știință » NASA a primit finanţare pentru a dezvolta rachete cu propulsie nucleară

NASA a primit finanţare pentru a dezvolta rachete cu propulsie nucleară

Publicat: 31.05.2019
Deşi nu a solicitat asta, NASA a primit 125 milioane de dolari pentru a dezvolta un sistem de propulsie nucleară pentru rachete.
NASA lucrează la o multitudine de proiecte îndrăzneţe care să readucă oameni pe Lună şi chiar să deschidă calea pentru viitoare misiuni cu echipaj uman către Marte. În acest sens, agenţia spaţială a primit din partea Congresului Statelor Unite un buget de aproximativ 22 de miliarde de dolari. Din acest buget, 125 de milioane de dolari au fost alocaţi în mod specific dezvoltării unui sistem de propulsie nucleară pentru rachetele spaţiale, notează Futurism.
 
Acest proiect, prin care agenţiei spaţiale i se oferă finanţare pentru a dezvolta un sistem de propulsie nucleară, reprezintă o parte a proiectului administraţiei preşedintelui Trump de a asigura supremaţia americană în spaţiu.
 
„Cu cât înaintăm mai mult în sistemul nostru solar, cu atât mai mult o să avem nevoie de sisteme de propulsie noi care să ne ajute, inclusiv sisteme care folosesc puterea nucleară”, a declarat vicepreşedintele Mike Pence la o întâlnire din luna martie.
 
În prezent, NASA nu a luat în calcul dezvoltarea şi folosirea unor sisteme care utilizează energia nucleară, din această cauză finanţarea reprezintă o parte a unui program politic.
 
Înainte ca această nouă tehnologie să poată fi folosită pentru a reduce semnificativ timpul necesar pentru a ajunge pe Marte, agenţia spaţială nord-americană se confruntă şi cu provocările legale, nu doar cu cele tehnice. Astfel, NASA va trebui să găsească soluţii sau să militeze pentru crearea unui cadru legislativ care să permită experimentarea puterii nucleare în acest scop.
 

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase