Home » Știință » Credinţa în extratereştri se poate dezvolta la fel precum religiile tradiţionale

Credinţa în extratereştri se poate dezvolta la fel precum religiile tradiţionale

Credinţa în extratereştri se poate dezvolta la fel precum religiile tradiţionale
Harry Reid, fost lider al majorității din Senatul american, a declarat că Guvernul Statelor Unite a ascuns detalii cheie despre OZN-uri de ani de zile. „Faptul că guvernul federal, în tot acest timp, a mușamalizat, a oprit totul, eu cred că este foarte dăunător pentru țara noastră”, a spus Reid în noul documentar „The Phenomenon”, de la regizorul James Fox.
Publicat: 23.06.2019
Creşterea procentului de indivizi care cred că pot exista alte forme de viaţă inteligente în Univers, corelată cu sentimentul general că lumea noastră se îndreaptă către criză, pot da naştere unor noi religii.

Diana Pasulka, profesoară de studii religioase la Universitatea Carolina de Nord, a ajuns la concluzia că credinţa în extratereştrii urmează aceeaşi dezvoltare precum religiile tradiţionale.

În noua sa carte, „American Cosmic”, ea îşi construieşte argumentul pornind de la simpla constatare că numărul americanilor care cred în divinitate, aşa cum este înţeleasă ea în mod tradiţional, este asemănător cu cel al americanilor care cred în existenţa vieţii extraterestre inteligente. Trebuie făcută precizarea că cele două categorii nu se exclud reciproc.

Dr. Pasulka teoretizează că relaţia pe care unii indivizi o au cu ideea vieţii extratereste este asemănătoare cu cea în care se naşte un nou sistem religios. Astfel, ceva care transcende condiţia umană, de origine extraterestră sau divină, intră în contact cu un individ sau un grup. Aceştia împărtăşesc detaliile respectivei interacţiuni şi se pun bazele unei naraţiuni religioase, notează Futurism.

Există un fundament pe care dr. Pasulka îşi construieşte teoria. Astfel, ea consideră că sunt implicaţi doi factori importanţi. Primul este legat de avansurile tehnologice care par să ne aducă mai aproape de alte forme de viaţă, unele care ar putea să ne fie superioare. În timp ce factorul secund este legat de starea lumii în care trăim, perioadele de criză sau premergătoare unor crize dau naştere unor nevoi puternice de siguranţă, adesea ele se coagulează în forma unor credinţe religioase sau reemergenţa unora deja existente.

Puse împreună, cele două cauze dau naşterea unei naraţiuni în care problemele omenirii pot fi rezvolvate prin tehnologia superioară pe care unii indivizi speră că extratereştrii o posedă. Pe scurt, mântuirea nu va mai veni sub forma unor experienţe fizice, ci sub forma unor OZN-uri.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase