Home » Știință » Nu există viaţă extraterestră inteligentă în Univers? Dezamăgire după analizarea celor mai apropiate 1.300 de stele în cadrul unui studiu finanţat de un oligarh israeliano-rus

Nu există viaţă extraterestră inteligentă în Univers? Dezamăgire după analizarea celor mai apropiate 1.300 de stele în cadrul unui studiu finanţat de un oligarh israeliano-rus

Nu există viaţă extraterestră inteligentă în Univers? Dezamăgire după analizarea celor mai apropiate 1.300 de stele în cadrul unui studiu finanţat de un oligarh israeliano-rus
Publicat: 22.06.2019
După studierea semnalelor provenite de la cele mai apropiate 1.327 de stele, cercetătorii de la SETI nu au putut identifica indicii ale vieţii extraterestre.

Căutarea vieţii extraterestre tinde să devină o preocupare ştiinţifică tot mai importantă şi care se bucură de un interes crescut din partea publicului larg. Unul dintre cele mai populare programe care se ocupă cu această activitate este SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), proiect la care a lucrat şi Stephen Hawking până în ultimele zile ale vieţii sale. Recent, reprezentanţi din cadrul SETI au raportat că supravegherea celor mai apropiate 1.327 stele nu a oferit nicun indiciu cu privire la existenţa vieţii inteligente extraterestre.

„Nu am identificat civilizaţii extraterestre care încearcă să ne contacteze folosind transmiţătoare de mare putere”, explică Danny Price, astrofizician al Universităţii California pentru Live Science.

Deşi astrofizicienii nu au descoperit semnale ale vieţii extraterestre, dr. Price este de părere că există o multitudine de explicaţii pentru această situaţie. Cea mai la îndemână explicaţie este legată de frecvenţele pe care s-au efectuat scanările, mai exact, există posibilitatea ca cercetătorii să fi urmărit frecvenţele greşite.

Dr. Price ia în considerare şi posibilitatea ca rezultatele scanărilor să fi fost viciate de către semnalele radio pe care propia noastră tehnologie le emite în spaţiu.

Studiul în cadrul căruia au fost analizate semnalele radio provenite de la cele peste 1.300 de stele a fost finanţat de către miliardarul cu dublă cetăţenie, rusă şi israeliană, Yuri Milner şi a presupus căutarea technosemnăturilor, transmisii sau alte dovezi ale activităţii tehnologice extraterestre.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase