Home » Știință » Cum putem evita toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii?

Cum putem evita toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii?

Cum putem evita toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii?
Publicat: 06.07.2019
Creşterea temperaturilor asociată verii este corelată cu un pericol mai mare de producere a toxiinfecţiilor alimentare.

Venirea verii este asociată cu creşterea temperaturilor şi, în general, cu perioada vacanţei şi a concediilor, din păcate, aceeaşi perioadă prezintă şi un număr mai mare de  toxiinfecţii alimentare.

„Ignorarea regulilor legate de siguranţa alimentară e un drum către dezastru”, a declarat dr. Diane Calello de la Universitatea Rutgers din New Jersey, Statele Unite, pentru Futurity.

Dr. Calello explică faptul că vara, datorită creşterii temperaturii, creează condiţiile ideale ale dezvoltării şi înmulţirii germenilor care cauzează toxiinfecţiile. „Riscul toxiinfecţiilor alimentare creşte între 4 şi 60 de grade Celsius”, a afirmat ea.

„Efectele toxiinfecţiei alimentare se pot face simţite de la câteva ore la câteva zile şi includ dureri de cap, stări de vomă, amaţeli, crampe stomacale, diaree sau febră”, a mai adăugat dr. Calello.

Deoarece contaminarea hranei pe care o consumăm poate apărea în orice moment de la recoltare până consum, este important să urmărim aceşti opt paşi:

1. Spălarea mânilor cu apă şi săpun înainte de a prepara hrana.

2. Atunci când suntem la cumpărături, să avem grijă să punem la urmă în coşul de cumpărături carnea sau fructele de mare. De asemenea, este important să ne asigurăm că acestea nu intră în contact cu celelate produse cumpărate.

3. Spălarea fructelor şi legumelor şi evitarea contactului acestora cu carnea crudă.

4. Păstrarea cărnii în frigider, la o temperatură scăzută, până în momentul în care decidem să o preparăm.

5.Gătirea cărnii la temperaturi ridicate pentru a ne asigura că bacteriile care ne pot face rău au fost neutralizate.

6. Folosirea unor containerea mai mici în care să depozităm hrana preparată, astfel, bacteriile nu vor avea posibilitatea de a se dezvolta din cauza temperaturii scăzute din frigider.

7. Depozitarea hranei preparate termic în frigider în mai puţin de una-două ore din momentul preparării pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.

8.Evitarea consumului de aluat crud sau a compoziţiei de prăjituri. Ingredientele folosite pentru acestea ar putea conţine bacterii.

Citeşte şi:

Mananci la volan? Risti o toxiinfectie alimentara

De ce se confundă meningita cu toxiinfecţia alimentară

Ce alimente şi băuturi trebuie să eviţi în caz de toxiinfecţie

Şase alimente pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Bijuterii de acum două milenii au fost create folosind unelte sofisticate
Bijuterii de acum două milenii au fost create folosind unelte sofisticate
Boris Pasternak, autorul romanului monumental Doctor Jivago. Al doilea scriitor sovietic laureat al Premiului Nobel pentru Literatură
Boris Pasternak, autorul romanului monumental Doctor Jivago. Al doilea scriitor sovietic laureat al Premiului Nobel pentru ...
Christopher Plummer și Blestemul lui Von Trapp. Cum Sunetul Muzicii i-a modelat actorului o carieră de 50 de ani, în ciuda urii față de filmul care l-a făcut legendar
Christopher Plummer și Blestemul lui Von Trapp. Cum Sunetul Muzicii i-a modelat actorului o carieră de 50 de ani, în ciuda ...
De ce este încă atât de greu să construim arme nucleare?
De ce este încă atât de greu să construim arme nucleare?
Astronomii au rezolvat misterul galaxiilor cu „pene”
Astronomii au rezolvat misterul galaxiilor cu „pene”
Comisia Europeană amână contramăsurile în războiul comercial cu Statele Unite
Comisia Europeană amână contramăsurile în războiul comercial cu Statele Unite
Tesla a rechemat aproape toate modelele Cybertruck din SUA
Tesla a rechemat aproape toate modelele Cybertruck din SUA
Finlanda este cea mai fericită țară din lume pentru cel de-al optulea an la rând
Finlanda este cea mai fericită țară din lume pentru cel de-al optulea an la rând
Cum a devenit omul care „nu se pricepea la nimic” cel mai tânăr conducător politic din Europa
Cum a devenit omul care „nu se pricepea la nimic” cel mai tânăr conducător politic din Europa
Industria vinului din Europa „tremură” după amenințările lui Donald Trump de a impune tarife de 200%
Industria vinului din Europa „tremură” după amenințările lui Donald Trump de a impune tarife de 200%
România participă alături de alte șase țări europene la un proiect pentru reducerea emisiilor
România participă alături de alte șase țări europene la un proiect pentru reducerea emisiilor
Mai bine de jumătate dintre copii și adulții din România au carii dentare
Mai bine de jumătate dintre copii și adulții din România au carii dentare
Noi generații de cipuri pentru Inteligența Artificială, anunțate de Nvidia
Noi generații de cipuri pentru Inteligența Artificială, anunțate de Nvidia
Cercetătorii au descoperit o fosilă rară de pește, veche de 15 milioane de ani, cu stomacul intact
Cercetătorii au descoperit o fosilă rară de pește, veche de 15 milioane de ani, cu stomacul intact
Marile planete s-ar naște în haos, a descoperit un telescop retras al NASA
Marile planete s-ar naște în haos, a descoperit un telescop retras al NASA
Telescopul Hubble a „tras cu ochiul” la coconii care formează stele într-o galaxie vecină
Telescopul Hubble a „tras cu ochiul” la coconii care formează stele într-o galaxie vecină
„Update Go4it” #18: Jacint Erdei, invitat special, despre industria gaming-ului din România
„Update Go4it” #18: Jacint Erdei, invitat special, despre industria gaming-ului din România
O formă de viață necunoscută a creat structuri în deșertul Namib cu peste un milion de ani în urmă
O formă de viață necunoscută a creat structuri în deșertul Namib cu peste un milion de ani în urmă