Home » Știință » Cum putem evita toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii?

Cum putem evita toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii?

Cum putem evita toxiinfecţiile alimentare pe timpul verii?
Publicat: 06.07.2019
Creşterea temperaturilor asociată verii este corelată cu un pericol mai mare de producere a toxiinfecţiilor alimentare.

Venirea verii este asociată cu creşterea temperaturilor şi, în general, cu perioada vacanţei şi a concediilor, din păcate, aceeaşi perioadă prezintă şi un număr mai mare de  toxiinfecţii alimentare.

„Ignorarea regulilor legate de siguranţa alimentară e un drum către dezastru”, a declarat dr. Diane Calello de la Universitatea Rutgers din New Jersey, Statele Unite, pentru Futurity.

Dr. Calello explică faptul că vara, datorită creşterii temperaturii, creează condiţiile ideale ale dezvoltării şi înmulţirii germenilor care cauzează toxiinfecţiile. „Riscul toxiinfecţiilor alimentare creşte între 4 şi 60 de grade Celsius”, a afirmat ea.

„Efectele toxiinfecţiei alimentare se pot face simţite de la câteva ore la câteva zile şi includ dureri de cap, stări de vomă, amaţeli, crampe stomacale, diaree sau febră”, a mai adăugat dr. Calello.

Deoarece contaminarea hranei pe care o consumăm poate apărea în orice moment de la recoltare până consum, este important să urmărim aceşti opt paşi:

1. Spălarea mânilor cu apă şi săpun înainte de a prepara hrana.

2. Atunci când suntem la cumpărături, să avem grijă să punem la urmă în coşul de cumpărături carnea sau fructele de mare. De asemenea, este important să ne asigurăm că acestea nu intră în contact cu celelate produse cumpărate.

3. Spălarea fructelor şi legumelor şi evitarea contactului acestora cu carnea crudă.

4. Păstrarea cărnii în frigider, la o temperatură scăzută, până în momentul în care decidem să o preparăm.

5.Gătirea cărnii la temperaturi ridicate pentru a ne asigura că bacteriile care ne pot face rău au fost neutralizate.

6. Folosirea unor containerea mai mici în care să depozităm hrana preparată, astfel, bacteriile nu vor avea posibilitatea de a se dezvolta din cauza temperaturii scăzute din frigider.

7. Depozitarea hranei preparate termic în frigider în mai puţin de una-două ore din momentul preparării pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.

8.Evitarea consumului de aluat crud sau a compoziţiei de prăjituri. Ingredientele folosite pentru acestea ar putea conţine bacterii.

Citeşte şi:

Mananci la volan? Risti o toxiinfectie alimentara

De ce se confundă meningita cu toxiinfecţia alimentară

Ce alimente şi băuturi trebuie să eviţi în caz de toxiinfecţie

Şase alimente pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
Un cosmonaut rus, eliminat dintr-o misiune care trebuia să ajungă la Stația Spațială Internațională. Ce s-a întâmplat?
Un cosmonaut rus, eliminat dintr-o misiune care trebuia să ajungă la Stația Spațială Internațională. Ce s-a întâmplat?
Un magician a uitat parola cipului implantat în propriul corp
Un magician a uitat parola cipului implantat în propriul corp
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 billion, designed to become the largest entertainment, retail, and technology destination on the continent, one that will transform the country into a new global epicenter of entertainment
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 ...