Home » Știință » Consumul de cafea nu contribuie la riscul apariţiei sau al celui de deces din cauza cancerului

Consumul de cafea nu contribuie la riscul apariţiei sau al celui de deces din cauza cancerului

Publicat: 30.07.2019
Consumul de cafea nu are o influenţă anume asupra apariţiei şi dezvoltării cancerului, arată un studiu recent.
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi de pe planetă, reuşind să fie prezentă indiferent de meridianul sau mediul cultural în care ne-am afla.
 
Un studiu recent, care va fi publicat în revista de specialitate Journal of Epidemiology şi care a avut un eşantion de peste 300.000 de participanţi care au declarat că beau cafeaua zilnic, a descoperit că consumul acesteia nu poate fi corelat statistic cu creşterea sau reducerea riscului de a dezvolta una sau mai multe forme ale cancerului, notează Medicalxpress.
 
„Studiul a urmărit două ţinte, în primul caz am urmărit evoluţia cazurilor de cancer în cazul indivizilor care au raportat consumuri variate de cafea, iar cea de a doua ţintă a fost reprezentată de către studierea relaţiei dintre predispoziţia gentică spre consumul de cafea şi apariţia cancerului. Studiul nostru nu a putut identifica o legătură între cantitatea de cafea consumată şi apariţia cancerului”, explică Stuart MacGregor, autor al studiului.
 
„Beneficiile cafelei asupra sănătăţii au fost aduse în discuţie pentru o perioadă îndelungată, dar acest studiu demonstrează că simpla schimbare a cantităţii de cafea consumată nu reprezintă o modalitate eficientă de a te proteja de cancer”, a mai explicat dr. MacGregor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase