Home » D:News » 6 greşeli care transformă cafeaua într-un pericol pentru organism

6 greşeli care transformă cafeaua într-un pericol pentru organism

6 greşeli care transformă cafeaua într-un pericol pentru organism
Publicat: 03.05.2017
Cafeaua pare un elixir minune. O serie de cercetări au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum demenţa sau tulburările metabolice.

Bineînţeles, nu putem lăsa la o parte efectul ei revigorant şi plusul de energie pe care ni-l dă ori de câte ori avem nevoie. Totuşi, pentru ca efectele benefice să fie păstrate, trebuie să evităm anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminuează aceste beneficii.

Exsită greşeli pe care le fac toţi oamenii în legătură cu cafeaua, fie că vorbim despre mituri legate de provenienţa ei, fie că vorbim despre depozitarea acesteia sau prepararea ei. Mai jos puteţi vedea unele dintre cele mai comune astfel de greşeli, potrivit Fox News.

1. Cumpărăm cafea măcinată: Cu toţii ne înghesuim să cumpărăm cafea măcinată şi fugim de cafeaua boabe, fie pentru că găsim plictisitor şi mult prea complicat să o râşnim noi acasă, fie pentru că ne e mai uşor şi mai la îndemână să o procurăm gata măcinată. Experţii în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conţine mai mulţi radicali liberi care pot contribui la apariţia stresului oxidativ şi a diferitelor inflamaţii în organism. 

2. Păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere: Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua îşi va păstra proprietăţile în ceea ce priveşte sporirea antioxidanţilor în corpul uman. 

3. Bem cafea prea de dimineaţă: Specialiştii recomandă ca ceaşca de cafea să fie băută undeva între orele 10 şi 12 dimineaţa, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism şi simţim nevoia de un plus de energie. O cafea băută în grabă dimineaţa la ora 7 nu ajută mai deloc. 

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase