Home » Știință » Studiu: planetele îngheţate ar putea totuşi să adăpostească viaţă

Studiu: planetele îngheţate ar putea totuşi să adăpostească viaţă

Publicat: 01.08.2019
Studiu: planetele îngheţate ar putea totuşi să adăpostească viaţă
În general, oamenii de ştiinţă au căzut de acord că planetele îngheţate, acele în care apa nu poate exista în stare lichidă, nu pot să adăpostească viaţa.

Un nou studiu al Universităţii Toronto sugerează că viaţa pe planetele îngheţate, aflate în afara limitei în care lumina solară permite apei să existe în stare lichidă, poate să fie posibilă, contrar opiniei generale, notează Futurism.

Cercetătorii au derulat mii de simulări computerizate pentru a vedea care sunt limitele variaţiei de temperatură în zona locuibilă din jurul unei planete, cea care permite existenţa vieţii aşa cum o ştim. „Aceste planete sunt văzute ca primitoare pentru viaţă, dar simulările noastre arată că acestea ar putea susţine viaţa”, explică Avid Paradise, astronom şi fiziician al Universităţii din Toronto.

Simulările computerizate rulate de către cercetători sugerează că lumile îngheţate ar putea să prezinte suprafeţe de pământ care să scape îngheţului. Aceste zone ar putea atinge temperaturi de aproximativ 10 grade Celsius, o temepratură considerată suficientă pentru apariţia şi dezvoltarea vieţii.

Temperatura de 10 grade Celsius se dovedeşte a fi, de asemenea, pentru ajungerea într-un punct în care acele lumi ar putea să arate precum Pământul. În aceste condiţii, temperatura este destul de mare pentru a permite eliberarea dioxidului de carbon în atmosferă şi producerea unui fenomen cu care suntem foarte familiari: încălzirea globală, care să topească o mare parte a cantităţii de gheaţă care acoperă respectivele planete.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase