Home » Știință » Astronauţii americani au testat costumele spaţiale proiectate de către SpaceX

Astronauţii americani au testat costumele spaţiale proiectate de către SpaceX

Astronauţii americani au testat costumele spaţiale proiectate de către SpaceX
Publicat: 19.08.2019
Doi astronauţi americani au testat costumele proiectate de către SpaceX pe care le vor folosi la următoarea testare a Crew Dragon.

Condiţiile extreme din spaţiul cosmic şi din timpul lansărilor au făcut necesară purtarea unor costume de protecţie de către astronauţi. De-a lungul tuturor programelor spaţiale, aceste costume de protecţie au fost create în mod specific pentru un anumit astronaut. Cu timpul, din motive practice şi odată cu avansurile tehnologice, aceste costume de protecţie s-au schimbat. Ultima „colecţie” de astfel de echipamente pentru misiunile spaţiale aparţine companiei SpaceX.

Recent, doi astronauţi americani, Bob Behnken şi Doug Hurley, au avut şansa de a testa designul creat de către cei de la SpaceX pentru misunile spaţiale viitoare. Prima dată când acest model de costum spaţial va fi folosit va fi cu ocazia celui de al doilea test de zbor al navetei Crew Dragon, care va duce către Staţia Spaţială Internaţională, notează Futurism.

Oficialii NASA au explicat publicului că în timpul acestei testări a costumelor, astronauţii au efectuat toate acţiunile şi procedurile pe care le vor executa în ziua lansării navetei. În acelaşi raport oferit publicului se mai explică faptul că astronauţii au trecut şi printr-o simulare a condiţiilor de zbor.

În prezent, data la care va fi lansată Crew Dragon din complexul spaţial din Florida este încă necunoscută, o explozie a unei capsule Crew Dragon care a avut loc în luna aprilie a bulversat întreg programul de lansări pe care îl conveniseră NASA şi SpaceX. Diferite susrse suţin că o potenţială dată pentru acest test de zbor ar putea fi stabilită pentru luna noiembrie a acestui an.

O precizare importantă care trebuie făcută în legătură cu aceste costume este aceea că ele nu vor fi folosite şi că nu au fost gândite pentru activităţi în afara navetei sau a habitatului spaţial. În realitate, acestea reprezintă o soluţie de rezervă pentru o posibilă depresurizare.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase