Home » Știință » Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume

Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume

Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume
Publicat: 23.03.2020
Primul test de diagnosticare rapidă a coronavirusului, care poate detecta COVID-19 în aproximativ 45 de minute, a fost aprobat pentru utilizare de către Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (Food and Drug Administration - FDA).

Realizat de compania de diagnosticare moleculară Cepheid, din California, testul a primit autorizaţie de urgenţă sâmbătă din partea FDA, la opt zile după ce agenţia a aprobat un test realizat de Roche, care poate diagnostica noul coronavirus în trei ore.

Gigantul de echipamente medicale Thermo Fisher are, de asemenea, un test pe piaţă de diagnosticare a COVID-19.

Aprobarea testului care poate depista noul coronavirus în aproximativ 45 de minute face parte dintr-un efort susţinut de a compensa timpul pierdut după întârzieri, un test greşit şi apoi o lipsă globală de substanţe chimice esenţiale necesare pentru a face un test nou, însemnând că SUA şi-a testat cetăţenii într-un ritm mult mai lent decât alte ţări, scrie Science Alert.

De asemenea, statele implementează teste din maşină, care s-au dovedit un succes în alte ţări, inclusiv în Coreea de Sud.

Testul creat de Cepheid va fi expediat săptămâna aceasta mai întâi la spitale, însă autorizarea de urgenţă dată de FDA înseamnă că poate fi folosit în toate unităţile de îngrijire medicală.

Mai important, furnizorii nu vor avea nevoie de instruire pentru a efectua testele, care sunt procesate pe unul dintre sistemele de testare GeneXpert ale Cepheid, care există în număr de 23.000 în întreaga lume şi 5.000 în SUA. Acest lucru ar putea însemna că un astfel de test ar putea ajunge şi în statele care folosesc acest sistem de testare în unităţile medicale.

„Un test precis furnizat aproape de pacient poate fi transformator şi poate contribui la reducerea presiunii pe care apariţia focarului COVID-19 a pus-o pe unităţile de asistenţă medicală care trebuie să-şi aloce în mod corespunzător resursele”, a afirmat dr.David Persing, şef medical şi de tehnologie al companiei Cepheid.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului – studiu

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase