Home » Știință » Încep testele pe oameni la un vaccin pentru COVID-19, finanţat de Bill Gates

Încep testele pe oameni la un vaccin pentru COVID-19, finanţat de Bill Gates

Publicat: 07.04.2020
Încep testele pe oameni la un vaccin pentru COVID-19, finanţat de Bill Gates
Voluntari sănătoşi din SUA sunt injectaţi, începând de ieri, cu un potenţial vaccin contra coronavirusului, finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates. Dacă rezultatele studiilor clinice pe oameni vor arăta că vaccinul este eficient împotriva coronavirusului, dar şi sigur pentrru administrarea la populaţie, acesta ar putea fi gata până la finalul anului.

Inovio Pharmaceuticals, o mică companie de biotehnologie din Pennsylvania, a început, de luni, să injecteze voluntari sănătoşi cu un potenţial vaccin contra coronavirusului. 

Programul de dezvoltare şi testare a vaccinului experimental este finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Numit INO-4800, acesta este cel de-al doilea vaccin potenţial contra coronavirusului care este testat în SUA. Moderna, o companie de biotehnologie din Massachusetts, a început procesul de testare la jumătatea lunii martie, potrivit Business Insider.

Dr. Anthony Fauci, medic şi imunolog american care ocupă funcţia de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli în Statele Unite, a spus de mai multe ori că va dura cel puţin un an până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient împotriva virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19.

Vaccinul candidat dezvoltat de Inovio este testat pe 40 de adulţi sănătoşi în Philadelphia, la şcoala de medicină a Universităţii din Pennsylvania şi în Kansas City, Missouri, la Centrul de Cercetări Farmaceutice.

Fiecare voluntar va primi două doze de vaccin, la patru săptămâni distanţă. Compania aşteaptă să obţină până la sfârşitul verii rezultatele la acest prim studiu clinic pe oameni. Dacă rezultatele vor fi pozitive, Inovio va începe un alt studiu centrat pe evaluarea eficacităţii vaccinului împotriva virusului.

Având în vedere cererea mondială fără precedent, orice vaccin care se va dovedi eficient şi sigur împotriva coronavirusului se va mai confrunta cu o provocare majoră legată de capacitatea de fabricare.

Inovio a anunţat că îşi extinde capacităţile de producţie şi intenţionează să ajungă să producă un milion de doze disponibile până la sfârşitul anului 2020. Dosele de vaccin ar putea fi utilizate în studiile clinice suplimentare sau pentru situaţii de urgenţă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce mor de coronavirus şi tineri sănătoşi? Explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Excepţia Germania. De ce rata deceselor cauzate de coronavirus este mică

Un tratament împotriva scabiei şi a păduchilor a omorât coronavirusul în laborator, în două zile – studiu

Plasture cu un potenţial vaccin împotriva coronavirus, creat de cercetători din SUA

Când un pacient cu coronavirus nu mai este contagios. Concluzia cercetătorilor nemţi

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase