Home » Știință » Germania efectuează primele testări masive din Europa privind anticorpi de coronavirus

Germania efectuează primele testări masive din Europa privind anticorpi de coronavirus

Germania efectuează primele testări masive din Europa privind anticorpi de coronavirus
Publicat: 13.04.2020
Germania va efectua primele testări la scară largă pentru depistarea anticorpilor de coronavirus, în efortul de a ajuta experţii să evalueze ratele de infectare şi să monitorizeze mai eficient propagarea virusului, relatează cotidianul Financial Times.

Lothar Wieler, directorul Intitutului Robert Koch, a anunţat detalii despre trei tipuri de teste serologice – unul pe baza donaţiilor de sânge, altul în patru zone ale ţării în care sunt focare epidemice şi unul pe baza unui eşantion reprezentativ al populaţiei.

Pentru determinarea ratelor de infectare, experţii utilizează acum modele axate pe date care pot deveni rapid învechite ori incomplete, astfel că argumentează că sunt necesare verificări zonale şi teste aleatorii. Însă nicio ţară nu a efectuat până acum testare naţională pentru depistarea prezenţei anticorpilor.

Germania este deja pe primul loc la capitolul testărilor, efectuând până la 100.000 de analize pe zi, conform ministrului Sănătăţii, Jens Spahn.

Obiectivul programului de teste pentru anticorpi Sars-CoV-2 este depistarea ponderii locuitorilor Germaniei deveniţi imuni la coronavirus şi a „amplorii proporţiei cazurilor asimptomatice – adică a persoanelor care au fost infectate dar nu şi-au dat seama”, explică dr. Lothar Wieler. În plus, rezultatele testării vor arăta mai exact câte persoane au murit în Germania, pentru a stabili cu o mai mare acurateţe rata mortalităţii, subliniază oficialul citat de Mediafax.

Toate studiile vor fi efectuate de Institutul Robert Koch împreună cu Institutul de Virologie al Spitalului Charité din Berlin şi cu Centrul Helmholtz pentru Cercetări asupra Infecţiilor din Braunschweig.

În etapa iniţială, vor fi prelevate 15.000 de mostre la fiecare 14 zile din donaţiile de sânge. Al doilea test se va concentra pe patru zone afectate grav de Covid-19, prelevându-se mostre sanguine de la un eşantion reprezentativ de 2.000 de persoane. Primele două tipuri de teste vor începe săptămâna viitoare, rezultatele fiind aşteptate în mai. În cadrul celui de-al treilea est, vor fi prelevate mostre de la 15.000 de persoane din 150 de zone ale Germaniei. Testarea va începe luna viitoare.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase