Home » Știință » O femeie de 90 de ani, prima din lume vaccinată anti-COVID cu serul Pfizer/BioNtech, în afara unui studiu clinic

O femeie de 90 de ani, prima din lume vaccinată anti-COVID cu serul Pfizer/BioNtech, în afara unui studiu clinic

O femeie de 90 de ani, prima din lume vaccinată anti-COVID cu serul Pfizer/BioNtech, în afara unui studiu clinic
Credit foto: Profimedia
Publicat: 08.12.2020

O femeie în vârstă de 90 de ani a devenit prima persoană din lume care a fost vaccinată cu vaccinul Pfizer/BioNtech, aprobat de către Marea Britanie, care a dat astfel startul campaniei naționale de imunizare a populației împotriva infecției COVID-19.

Marea Britanie a început programul de vaccinare a populației împotriva COVID-19 după ce a aprobat, în premieră mondială, vaccinul anti-coronavirus produs de Pfizer/BioNTech.

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, are patru nepoți și locuiește în Coventry, dar este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord. Femeia a devenit primul om din lume vaccinat, în afara studiilor clinice, cu vaccinul Pfizer/BioNtech împotriva COVID-19.

Margaret Keenan a fost vaccinată marți dimineață, la ora locală 6:31, la Spitalul Universitar din Coventry de către asistenta medicală May Parsons, potrivit Sky News.

Va mai primi o doză de vaccin peste 21 de zile

Vârstinca s-a declarat privilegiată ca a fost vaccinată, afirmând că este cel mai bun cadou de naștere timpuriu pe care l-ar putea dori, deoarece ar însemna că ar putea petrece timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce a fost „pe cont propriu cea mai mare parte a anului”.

„Sfatul meu pentru oricine i se oferă vaccinul este să îl facă. Dacă eu îl pot avea la 90 de ani, atunci îl puteți face și voi”, a mai spus Margaret Keenan, care peste 21 de zile va mai primi o doză de rapel care să ofere siguranță că are cele mai mari șanse de a fi protejată împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă, iar campania de vaccinare a început marți.

La sfârșitul săptămânii trecute au început să sosească primele doze din vaccinul împotriva COVID-19 la un spital din sudul Londrei, înainte de lansarea programului la nivelul întregii țări.

40 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, în Marea Britanie

Vaccinările împotriva COVID-19 vor fi efectuate începând de astăzi în zeci de centre ale spitalelor, în ceea ce a fost denumită „Ziua V” de către secretarul pentru sănătate Matt Hancock.

Primele persoane din Marea Britanie care primesc vaccinul Pfizer/BioNTech sunt cele cu vârste începând de la 80 de ani, personalul medical și cel care se ocupă de îngrijirea oamenilor.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin care permite imunizare a 20 de milioane de oameni împotriva COVID-19.

Celebrul epidemiolog american dr. Anthony Fauci a criticat graba cu care Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech.

„Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative”, a afirmat Anthony Fauci.

Vă recomandăm să citiți și:

Cine vor fi primii români vaccinați împotriva COVID-19. Unde se va face vaccinarea. Propunerea autorităților: 13 milioane de români, vaccinați în 6 luni

Chimicalele din produsele de uz casnic ar putea îngreuna vaccinarea împotriva COVID-19

OMS analizează posibilitatea infectării intenționate cu COVID-19 a persoanelor sănătoase, pentru accelerarea testării vaccinurilor

Moderna anunță că vaccinul împotriva COVID-19 are potenţial de a asigura o imunitate durabilă

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase