Noi fotografii arată cât de mult a progresat SpaceX cu prototipul propulsorului de rachetă Super Heavy

08 02. 2021, 15:00

Potrivit unor imagini surprinsă cu ajutorul dronelor la complexul din Boca Chica, Texas, SpaceX face progrese în construirea prototipului propulsorului de rachetă Super Heavy. Unele estimări arată că prototipul este construit deja aproape pe jumătate.

Propulsorul de 70 de metri înălțime este conceput pentru ca într-o bună zi să ducă racheta Starship a companiei SpaceX pe orbita Pământului. Super Heavy și Starship vor avea împreună o înălțime de puțin peste 120 de metri, aproape cu 30 de metri mai mult decât Statuia Libertății din SUA.

Fotografiile distribuite de NASASpaceFlight pe rețeaua de socializare online Twitter arată o structură cilindrică masivă din oțel inoxidabil.

Cel mai puternic propulsor de rachetă construit vreodată

Produsul final va conține 30 de motoare Raptor, astfel că va avea o propulsie de 10 ori mai mare decât a unei singure rachete Falcon 9. La nivelul maxim de propulsie, Super Heavy va deveni cel mai puternic propulsor de rachetă construit vreodată.

Înainte de decolare, prototipurile Super Heavy vor trebui cel mai probabil să fie supuse testelor de combustibil criogen, la fel ca prototipurile pentru Starship.

Elon Musk, directorul executiv al SpaceX, a confirmat în decembrie că prototipurile timpurii ale companiei pentru propulsorul Super Heavy vor trece prin mai multe teste de altitudine joasă în decurs de „câteva luni”, potrivit Futurism.

Prototipurile lui Elon Musk continuă să explodeze

Bineînțeles, Musk a făcut afirmații similare despre Starship, însă prototipurile pentru rachetă continuă să explodeze.

În urmă cu doar câteva zile, prototipul SN9 al rachetei Starship a explodat la scurt timp după aterizare, la complexul de testare din Boca Chica, Texas. Prototipul a cauzat o minge de foc spectaculoasă, iar bucăți din rachetă au fost împrăștiate peste tot în jur, după cum se poate vedea și în imaginile publicate pe Twitter de fotograful Jack Beyer de la NASASpaceFlight.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un alt prototip al rachetei Starship de la SpaceX a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase cu mingea de foc

O fotografie surprinsă recent cu racheta Starship de la SpaceX l-a făcut pe Elon Musk să promită „îmbunătățiri majore”

Expolozia rachetei Starship. SpaceX, acuzată că ar fi încălcat termenii de lansare

Capsula SpaceX din noua generație Dragon a revenit cu succes pe Terra