Home » D:News » Momentul în care NASA a testat propulsorul rachetei care va trimite oamenii pe Lună, în viitoarele misiuni Artemis

Momentul în care NASA a testat propulsorul rachetei care va trimite oamenii pe Lună, în viitoarele misiuni Artemis

Publicat: 05.09.2020

NASA a testat tehnologia propulsoarelor rachetei Space Launch System (SLS) care va fi utilizată pentru viitoarele misiuni Artemis pe Lună.

Agenția spațială nord-americană (NASA) a efectuat miercuri, în Promontory (Utah, SUA), un test la scară largă al propulsoarelor rachetei Space Launch System (SLS).

„NASA și Northrop Grumman, contractorul principal al propulsorului SLS, vor folosi datele din test pentru a evalua performanța motorului folosind potențiale materiale și procese noi care pot fi încorporate în viitoarele propulsoare”, a spus NASA într-un comunicat.

Testul, care a durat puțin peste două minute, a produs peste 3 milioane kg-forță.

Testul este o etapă importantă pentru programul Artemis al NASA, care are drept scop revenirea astronauților americani pe Lună până în 2024 și stabilirea unei prezențe umane durabile pe satelitul natural al Pământului. Unii parlamentari au cerut însă NASA să întârzie programul până în 2028.

Aselenizarea primei femei

Un element cheie al programului Artemis este aselenizarea primei femei. „Aselenizarea primei femei și a următorului bărbat pe Lună este doar începutul Programului Artemis al NASA”, a declarat Jim Bridenstine, administratorul NASA. „Testul lansatorului SLS este o parte crucială a susținerii misiunilor pe Lună. Scopul NASA este să luăm ceea ce învățăm trăind și lucrând pe Lună și să-l folosim pentru a trimite oameni în primele misiuni pe Marte”, a adăugat el.

În mai, Administrația Trump a dezvăluit pactul internațional numit Acordurile Artemis care vizează atragerea de aliaţi în planul NASA de a construi staţii spaţiale pe Lună în următorul deceniu.

Una dintre ele este viitoarea Gateway, o staţie spaţială care ar trebuit să orbiteze în jurul Lunii. Stația Gateway ar urma să fie construită de mai multe companii private și țări, fiind o piesă cheie pentru programul Artemis.

Prin programul Artemis, administrația Trump urmărește și mineritul pe Lună.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum arată, de fapt, telescopul gigant pe care NASA vrea să-l construiască pe Lună

Cum vrea să dezvolte NASA baze umane pe Lună

SpaceX va asigura serviciile de logistică pentru staţia spaţială către Lună a NASA

NASA vrea să folosească ciuperci pentru construcţiile de pe Lună sau Marte

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase