Home » Știință » Un profesor din China susține că a infirmat teoria relativității: „Einstein ne-a indus în eroare”

Un profesor din China susține că a infirmat teoria relativității: „Einstein ne-a indus în eroare”

Publicat: 03.07.2021

Li Zifeng, profesor la Universitatea Yanshan din China care este specialist în inginerie și foraj petrolier, spune că a reușit imposibilul.

Profesorul susține că a infirmat teoria relativității a lui Albert Einstein.

Li spune că lucrează la teorema sa de două decenii, însă s-a confruntat cu obstacole instituționale precum neaprobarea sau nerecunoașterea muncii sale de către Universitate, potrivit Global Times, o publicație de știri deținută și administrată de guvernul chinez.

GALERIE FOTO

Cu toate acestea, cel mai mare obstacol al său ar fi fost batjocura suferită online, mulți sceptici argumentând că profesorul încearcă să infirme teoria lui Einstein la fel ca un profesor de educație fizică care încearcă să rezolve o problemă matematică extrem de complexă.

Profesorul chinez spune că a descoperit greșeli majore în teoria relativității

Profesorul spune că a descoperit greșeli majore în teoria relativității a lui Einstein în timp ce preda la universitate. De asemenea, Li s-a nominalizat deja singur pentru mai multe premii academice pentru cercetările sale.

Profesorul mai argumentează că teoria relativității a lui Einstein nu a fost testată sau infirmată niciodată într-un mod practic și că teoria în sine nu ar trebui considerată o dovadă suficientă, potrivit Futurism.

Einstein a indus în eroare fizicienii și omenirea

Cercetările lui Li mai susțin că munca lui Einstein „a indus în eroare fizicienii și înțelegerea fundamentală a omenirii privind lumea din jur”. Profesorul mai susțin că, după ce ar fi reușit să infirme teoria lui Einstein, acesta a „înlăturat un obstacol uriaș din calea dezvoltării sănătoase a științei”.

Fără nicio urmă de îndoială, se pare că munca lui Albert Einstein va rezista.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Unii astrofizicieni pun sub semnul întrebării teoria spațiului-timp. S-ar fi înșelat Albert Einstein?

O scrisoare trimisă de Albert Einstein unui rival, care conține faimoasa ecuație E=mc2, vândută cu 1,2 milioane de dolari

O scrisoare demult pierdută arată că Albert Einstein a prezis descoperirea super-simțurilor animale

Celofanul și o operație chirurgicală bizară i-au prelungit lui Einstein viața pentru câțiva ani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase