Home » Știință » O campanie din Germania și-a aruncat în aer propria rachetă

O campanie din Germania și-a aruncat în aer propria rachetă

O campanie din Germania și-a aruncat în aer propria rachetă
Credit foto: Twitter / Rocket Factory Augsburg
Publicat: 21.09.2021

Startup-ul german numit Rocket Factory Augsburg a încheiat un nou test al rachetei sale RFA One, care implică testul de presiune criogenică distructivă al prototipului său , potrivit unui tweet al companiei.

Este o etapă importantă pentru RFA, care își propune să dezvolte un vehicul de lansare operațional și reutilizabil pentru sarcini utile mai mici. Prima lansare a prototipului rachetei RFA One este programată pentru anul 2022, după mai multe teste, scrie Interesting Engineering.

Compania a mai spus că acest ultim test ar putea să nu fie versiunea finală a etapei de bază, adăugând că ar putea exista un alt prototip introdus înainte de decolare în 2022, care va fi supus unor teste suplimentare.

Asemănarea cu SpaceX

Imagini cu rezervorul au fost dezvăluite ca răspuns pentru lansarea SpaceX a rachetei Starship 20 în Starbase, Texas. RFA a prezentat rezervorul de oțel în prima fază, făcut din același material folosit și de Elon Musk pentru racheta sa.

„O nouă etapă este deja în curs de desfășurare”, a scris compania pe Twitter.

Acest ultim test vine și după o actualizare făcută pe 23 iulie, când RFA a dezvăluit un test pentru unul dintre motoarele sale în timpul unui test de incendiu de opt secunde. Testul a fost un succes total, demonstrând o stare termică stabilă pentru motor. O stare termică stabilă descrie momentul în care motorul trece de starea sa termică instabilă în timpul pornirii, intrând într-o fază în care lansarea continuă la o temperatură constantă.

Tot mai multe firme private perfecționează tehnologia călătoriilor spațiale, dar acestea ar putea duce la degradarea mediului. De aceea, Administrația Federală a Aviației din SUA a lansat o evaluare de mediu cu privire la lansările SpaceX, în încercarea de a vedea ce măsuri se pot lua pentru a reduce la minimum daunele provocate mediului.

Această evaluare a fost o condiție prealabilă pentru ca FAA să acorde licența sau un permis experimental pentru lansările SpaceX ale navei Starship, pe lângă vehiculul său Super Heavy.

Citește și:

SUA şi Japonia, îngrijorate din cauza testelor cu rachetă efectuate de Coreea de Nord

O companie producătoare de jucării sexuale va trimite o rachetă în spațiu. Care este scopul misiunii

Marina SUA a demonstrat că poate intercepta o rachetă balistică intercontinentală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase